Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Osmnáctiletý řidič boural pod vlivem alkoholu

SOKOLOVSKO – Nadýchal 2,46 promile alkoholu. 

Ve státní svátek dne 17. listopadu tohoto roku řídil osmnáctiletý mladík v brzkých ranních hodinách osobní automobil značky Seat, a to po silnici ve směru od Sokolova k obci Lomnice. V obci Lomnice na místní křižovatce měl způsobit dopravní nehodu s osmačtyřicetiletým řidičem jedoucím ve vozidle značky Peugeot.K dopravní nehodě mělo zřejmě dojít tak, že nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám, kdy byl mokrý povrch komunikace a vlivem nepřizpůsobení rychlosti zřejmě nestačil s vozidlem zastavit za před ním stojícím vozidlem značky Peugeot, do kterého narazil. To bylo nárazem odraženo mimo komunikaci. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Policisté s řidiči provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, při které osmnáctiletý řidič nadýchal 2,46 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu. Dechová zkouška u druhého řidiče vyšla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem devadesáti tisíc korun.

Za uvedené jednání sdělili dopravní policisté ze Sokolova osmnáctiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem požití alkoholu, řídil motorové vozidlo, přičemž mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku a takovým činem způsobil dopravní nehodu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
21. 12. 2021

Odkazy do noveho okna

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem