Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osobákem srazil chodce

HODONÍNSKO: Zraněný muž byl letecky transportován do nemocnice. 

V neděli 17. prosince 2017 v 19:00 hodin se ve Svatobořicích-Mistříně odehrála vážná dopravní nehoda. V ulici Hlavní se střetlo osobní vozidlo s chodcem. Devatenáctiletý řidič Škody Felicia jel směrem na Kyjov a zřejmě přehlédl třiapadesátiletého muže, který mu vstoupil do vozovky. Narazil do něj pravou přední částí vozidla a způsobil mu vážná zranění, se kterými byl následně letecky transportován do brněnské nemocnice. Podle dechové zkoušky byl řidič osobního vozidla střízlivý. U chodce nebylo možné z důvodu zranění provést dechovou zkoušku a tak byl zajištěn odběr krve. Policisté ve věci zahájili úkony trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. O viníkovi nehody nebylo doposud rozhodnuto a policisté událost dále vyšetřují a zjišťují míru zavinění jednotlivých účastníků.

V souvislosti s tím hledají i případné svědky, kteří nehodu nebo situaci krátce před ní mohli vidět a mohli by podat důležité informace k průběhu nehodového děje. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo na linku 158.

Policisté v návaznosti na zvýšený počet dopravních nehod s účastí chodců apelují právě na tuto skupinu. Je důležité podotknout, že chodec nemá absolutní přednost. Člověk by si měl zkontrolovat, jestli ho řidič při přecházení vidí. V zimní období se mnoho nehod stává nejčastěji v podvečer nebo při rozednívání. Chodcům proto doporučujeme nosit reflexní prvky i ve městě, kde nejsou povinné.

por. Bc. Petr Zámečník, 18. 12. 2017

vytisknout  e-mailem