Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostrava - zachycen dveřmi vlaku

Při vystupování z osobního vlaku muž zavrávoral, upadl a zavírající dveře mu přivřely nohu.  

Dnes 7.3.2010 v 04,10 hodin přijel do stanice Ostrava hlavní nádraží osobní vlak, který zde končil jízdu. Z jednoho vagónu vystupoval na poslední chvíli 23letý muž. Ve dveřích se zapotácel a upadl tak nešťastně, že zavírající dveře mu přivřely pravou nohu. Vlak se rozjel nízkou rychlostí pouze na odstavnou kolej. Jeden z cestujících, který vystoupil bezprostředně před tímto mladíkem, mu začal pomáhat s vyproštěním nohy. Běžel vedle vlaku a přidržoval muže. Při přejíždění přes výhybku došlo k uvolnění "uvězněné" nohy a pádu muže na zem.

S odřeninami a středně těžkým zraněním hlavy a pravé nohy byl poškozený převezen k hospitalizaci do ostravské nemocnice. Rozborem krve bude zjištěno, jestli nebyl pod vlivem alkoholu.
Ke zranění muže, který se snažil zaklíněnému mladíkovi duchapřítomně pomoci, nedošlo.

Když se strojvedoucí řadil na jinou kolej, všiml si skupinky lidí a zastavil. Teprve od přihlížejících byl informován o celé události. Policistům uvedl, že mu bezpečnostní zařízení signalizovalo dovření dveří a proto vlak rozjel a přejížděl na druhou kolej.

Případ šetří policisté odboru pořádkové a železniční policie a doprovodu vlaků Ostrava pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.
Upozornění pro cestující je na místě:
při nastupování i vystupování z vagónů je vždy nutno dbát zvýšené opatrnosti.


Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
por. Ing. Stanislav Sobol
Ostrava 7.3.2010

vytisknout  e-mailem