Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravsko dnes - 7.4.2009

“Neplatil přepravu”, Dělostřelecká mina v odpadu, Pracovní úrazy, Dopravně-bezpečnostní akce 

“Neplatil přepravu”, Dělostřelecká mina v odpadu, Pracovní úrazy, Dopravně-bezpečnostní akce

“Neplatil přepravu"
    
     Ostravští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvodu. Zástupce společnosti MZ SPORT (ostravské pobočky) si u 43 subjektů měl objednat přepravu zboží, kterou následně neuhradil. K protiprávnímu jednání docházelo od března 2008 do současnosti. Poškozené subjekty jsou z různých míst republiky i mimo ni (Děčín, Znojmo, Kroměříž, Chlumec nad Cidlinou, Bánská Bystrica, Bánovce nad Bebravou a mnohé další). Přepravu zboží si zástupce společnosti objednával prostřednictvím internetu i faxu. Spediční firmy z celé republiky prováděly transport zboží na území republiky i mimo něj, na Slovensku a v Polsku. Provedená přeprava zboží nebyla přes sliby uhrazena. Celková škoda byla do současnosti vyčíslena na 2 093 074 korun. Vzhledem k rozsáhlosti protiprávního jednání však předpokládáme značné navýšení celkové škody. K řádnému zadokumentování podvodného jednání žádáme obchodní partnery společnosti MZ SPORT  s.r.o (ostravské pobočky), kterým nebyla rovněž uhrazena provedená přeprava zboží, aby kontaktovali por. Ing. Zdeňka Kozáka z Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Ostrava na tel. 974 725 497 nebo zavolali na bezplatnou linku 158. Za všechny informace děkujeme.
Viníkovi hrozí v tomto případě trest odnětí svobody až na osm let.

munice_ilustracni_foto.jpg munice_ilustracni_foto.jpg

Dělostřelecká mina v odpadu

     Dne 6.3.2009 ve 12.30 hodin oznámil 56letý pracovník firmy nález vojenské munice. Muž munici nalezl při vysypávání kontejneru s odpadem na Frýdecké ulici v Ostravě. Policisté na místě zjistili, že se jedná pravděpodobně o značně zkorodovanou dělostřeleckou minu. Místo nálezu bylo zajištěno a byl přivolán pyrotechnik. Specialista munici zajistil a sdělil, že se jedná o delaborovanou dělostřeleckou minu ráže 82 mm (bez náplně i rozbušky).

Pracovní úrazy

     Ostravští policisté prověřují okolnosti hned dvou pracovních úrazů. První úraz se stal v Ostravě-Porubě na Nezvalově náměstí, dne 6.4.2009, kolem 10.20 hodin. 41letý dělník spadl z pojízdné závěsné plošiny při natěračských pracích. Plošina se měla při jízdě směrem nahoru zaseknout zhruba ve výšce 6 metrů a následně se měla část plošiny „propadnout“ zhruba o jeden metr dolů. Následkem byl pád dělníka na zem z výšky zhruba šesti metrů. Zraněnému poskytl po pádu první pomoc další 30letý dělník, neboť mu zapadl jazyk. Přivolaná rychlá lékařská služba muže převezla do nemocnice, utrpěl zlomeninu nohy a ruky. Na plošině v době události stáli další dva dělníci, kteří se však po pádu konstrukce naštěstí udrželi v jejím prostoru.
K druhému úrazu došlo hned vzápětí,  dne 6.4.2009, v době od 10.30 hodin do 10.40 hodin, na stavbě objektu u Gagarinova náměstí ve Slezské Ostravě. 28letý dělník spadl z dosud nezjištěné výšky, utrpěl otřes mozku a zlomeninu stehenní kosti. Z místa události byl převezen k hospitalizaci do nemocnice. Doba léčení není dosud stanovena.

Dopravně-bezpečnostní akce

     Speciálně dopravně-bezpečnostní akce proběhla dne 6.4.2009 v Ostravě-Porubě, na Martinovské ulici. Policisté Obvodního oddělení Ostrava-Poruba 2 kontrolovali, zda řidiči dodržují všechna zákonná ustanovení. Tentokrát se zaměřili především na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté v průběhu akce zkontrolovali 186 vozidel, zjistili 42 přestupků „v dopravě“ (proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích).  Policisté uložili celkem 28 blokových pokut za 12 500 korun. Většina blokových pokut byla uložena řidičům, kteří užili k jízdě vozidla technicky nezpůsobilá k provozu na pozemních komunikacích. Policisté na silnicích „nalezli“ i vozidla, platnost jejíchž technických kontrol skončila před značnou dobou (v rozmezí 6 - 19 měsíců). Přestupci rovněž „zapomínali“ na doklady stanovené zákonem. V dohledu nad bezpečnějšími silnicemi pokračujeme každodenně, speciální dopravní akce se budou opakovat.



Odkazy do noveho okna

otlucena_avia

otlucena_avia 

Detailní náhled

sjeta_pneu

sjeta_pneu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem