Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravští policisté opět čtou dětem

MŘP Ostrava - dne 12. dubna 2017 proběhlo v knihovně v Klimkovicích preventivní dopoledne určené pro děti 

1 Foto 1.JPGOstravští policisté opět čtou dětem

Dne 12. dubna 2017 proběhlo v knihovně v Klimkovicích preventivní dopoledne určené pro děti druhých tříd Základní školy Klimkovice. Zúčastnilo se téměř šest desítek dětí této školy.

V první části přednášky dětem kpt. Ing. Jindřich Machů, vrchní komisař územního odboru vnější služby Městského ředitelství policie Ostrava, představil knižní publikaci „Policejní pohádky“. Dětem z knihy přečetl jednu ze šestnácti pohádek, a to O statečném policistovi Honzíkovi. Vyzdvihl také poučení spravedlivého Přemysla, kterými je každá pohádka na svém konci doplněna. Děti poté velmi aktivně zodpovídaly otázky, které se vztahovaly k přečtené pohádce. Policejní pohádky ve svých příbězích děti informují o správném či nesprávném chování v určitých situacích a seznamují je se zásadami bezpečného chování. Policistům se opět potvrdilo, že tato forma prevence je pro určenou věkovou kategorii obzvlášť účinná a efektivní. Kniha je k dispozici ve všech knihovnách v moravskoslezském kraji, byla předána do mateřských a základních škol a v loňském roce projekt přesáhl již hranice našeho kraje. Policejní pohádky byly distribuovány na všechna oddělení tisku a prevence krajských ředitelství Policie České republiky.  

V druhé části přednášky děti pracovaly s pracovními listy, které byly vytvořeny k projektu „Prevence pro všechny“. V rámci přednášky se plynule přešlo od hlídkového policisty Honzíka k dalším činnostem a službám Policie České republiky. Policisté dětem představili práci dopravních policistů, psovodů, pyrotechniků, kriminalistických techniků a dalších služeb policie. Využitím uvedených pracovních listů jim jednotlivé činnosti představily také pomoci kreslených obrázků, které vychází z ilustrací Policejních pohádek. Děti spontánně policistům sdělovaly své zkušenosti s osobním setkáním s policisty v praxi. Jednalo se například o případy vloupání do vozidel, dopravní nehody nebo třeba řešení dopravních přestupků s rodiči dětí jakožto přestupců v dopravě.

por. Bc. Richard Palát
komisař skupiny tisku a prevence Ostrava
tel. č. 974 725 208

Odkazy do noveho okna

1 Foto 1

1 Foto 1 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

3 Foto 3

3 Foto 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem