Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ostražitost polevila

VSETÍN: Podívali jsme se na nákupující. 

Včera odpoledne jsme se ve Vsetíně podívali na nákupní shon před velikonočními svátky. Zaměřili jsme se na nakupující v nákupních centrech a na zaparkovaná vozidla.
V marketech jsme si všímali nákupních vozíků a v nich odložených věcí. Byli jsme mile překvapeni, že jsme nezjistili případ opuštěného nákupního vozíku a v něm odložené dámské kabelky, batohu nebo podobné předměty. I tak jsme s lidmi hovořili o nebezpečí kapesních krádeží a možné ochrany proti nim spočívající hlavně v tom, že máme své věci pod kontrolou, nebereme sebou zbytečně velký obnos peněz a sledujeme okolí.
Tak, jak jsme uvnitř obchodů byli spokojeni, venku na parkovištích jsme poznali, že ostražitost lidí polevila. Po našich akcích v době dušiček a před vánocemi, kdy bylo opravdu těžké najít ve vozidle odložené cenné věci, jsme byli udiveni, kolik toho lidé v autech nechávají. Našli jsme tam batohy různých velikostí, diplomatické tašky a dámské kabelky. Lidé tyto věci nechávají na zadních sedadlech, mezi sedadly a nejlákavěji na sedadle spolujezdce. V jednom případě byla dokonce na předním sedadle dámská kabelka a vedle ní uložená peněženka. V těchto případech jsme upozornili majitele na nebezpečnost jejich chování. Opět nám v několika případech uvedli, že v taškách nic není a že si odskočili jen na chvíli. To ale případný zloděj neví a opravdu mu stačí několik vteřin, aby se k takto uloženým věcem po rozbití okna dostal.
A rady? Stačí si uvědomit dvě česká přísloví: „Příležitost dělá zloděje“ a „Co oči nevidí, srdce nebolí“.
 
 
6. dubna 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Dámská kabelka

Dámská kabelka 

Detailní náhled

Dámská taška

Dámská taška 

Detailní náhled

Kožený batoh

Kožený batoh 

Detailní náhled

Oslovená řidička

Oslovená řidička 

Detailní náhled

Oslovený řidič

Oslovený řidič 

Detailní náhled

peněženka

peněženka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem