Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Osudná cesta metrem

Přibližně v polovině srpna letošního roku cestoval sedmasedmdesátiletý muž se svým třicetiletým synem ze stanice I. P. Pavlova, do stanice metra Letňany. Odtud chtěli pokračovat do jednoho z nedalekých nákupních center. Avšak na předem stanovené místo již nedojeli. 

V průběhu cesty metrem totiž došlo k incidentu mezi otcem a náhodným cestujícím. Jelikož syn byl zdravotně postižený, chtěl ho otec posadit na vyhrazená místa. Zde však již seděl muž s kočárkem. Starostlivý otec požádal muže, aby místo uvolnil pro jeho syna. Na tuto žádost se mu dostalo nečekané odpovědi. Oslovený začal být nejprve verbálně a pak i fyzicky agresivní kdy napadl postiženého. Po tomto incidentu odvedl otec svého postiženého syna k jinému vyhrazenému místu, a považoval celou nešťastnou událost za vyřízenou. To však netušil, co bude následovat. Po vystoupení ve stanici metra Letňany odešel otec se synem na autobusovou zastávku linky 233, odkud chtěli pokračovat do vytyčeného cíle. Nečekali však, že zmiňovaný násilník jejich plán úplně zhatí. Agresivní muž s dětským kočárkem dohnal dvojici na autobusové zastávce a opětovně je, tentokrát už rovnou fyzicky atakoval. Staršího, sedmasedmdesátiletého muže napadl a několikrát ho udeřil pěstí do obličeje, kdy následkem tohoto došlo k pádu napadeného na zem. A to z části na obrubník chodníku, a z části do blátivé kaluže. Útočník však ve svém ataku neustal. Do ležícího muže ještě několikrát se značnou razancí kopl, a to do oblasti pánve. Poté útočník z místa odešel směrem k zastávce autobusové linky 166. Pro napadeného museli přijet záchranáři a transportovat ho do nemocnice. Zde zraněný podstoupil operaci horní části kosti stehenního krčku. Jelikož operovaný neměl žádného příbuzného, který by mu zajistil následnou domácí péči, byl muž převezen z nemocnice do zařízení s následnou péčí. Zde poškozený dne 18. září letošního roku způsobeným zraněním podlehl. Celou událost prošetřují kriminalisté třetího policejního obvodu, kteří se touto cestou obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Policisté přivítají jakékoliv informace, které přispějí k objasnění případu a vypátrání útočníka. Tomuto pátrání by mohl výrazným způsobem přispět i identikit a popis agresora, který sdělil poškozený ještě před smrtí.
Portrét pachatele napadení ze dne 16.8.2008 Portrét pachatele napadení ze dne 16.8.2008
Popis hledaného:
·         Stáří asi 33 let
·         Atletická, 188 cm vysoká postava
·         Krátké vlasy
·         Tmavý, upravený vous kolem úst (bradka)
Oblečen v době incidentu byl do:
·         Černé, nepromokavé bundy, v předu na zip, s kapucí s menším kšiltem
·         Tmavě modré džíny
·         Tmavé sportovní boty
Popis kočárku:
·         Mělo se jednat o tříkolovou variantu červené barvy, kdy dítě bylo uloženo do přenosné autosedačky (skořepiny). Dítěti v kočáru mohlo být odhadem asi 6 měsíců.

vytisknout  e-mailem