Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Osuškou škrtila seniorku

Přerov - žena omdlela a pachatelka jí v bytě odcizila finanční hotovost 

Dne 30.8.2011 v době od 09:00 do 09:30 hod. došlo k loupeži za použití násilí na 88leté seniorce v Přerově na ulici Nábř. E. Beneše. Neznámá žena navštívila v místě trvalého bydliště poškozenou, které sdělila, že přichází z elektrárny a jde se zeptat proč nechodí na setkání s důchodci. Tím vzbudila u seniorky důvěru, neboť ta v minulosti u této společnosti pracovala. Ženu pozvala do svého bytu, kde se posadily v obývacím pokoji a neznámá žena jí řekla, že jí přinesla dárek a předala seniorce krabičku a osušku. Mimo to jí donesla ještě 1 000 Kč, ale bankovku má pouze  v hodnotě 2 000 Kč a potřebuje ji rozměnit. Poškozená odešla do ložnice, kde z obálky ve které byla uložena hotovost 40 000 Kč vytáhla tisíci korunu a donesla ji ženě. Pachatelka ještě starou paní požádala, aby si sedla a povídala si s ní. Místo rozhovoru se však zvedla a hodila seniorce přes hlavu donesenou osušku a začala ji pod krkem škrtit. Poškozená omdlela a pak jen slyšela bouchnutí vstupních dveří a tím se probrala. Následně zjistila, že jí pachatelka odcizila 4 000 Kč peněženky a zmizely také peníze z obálky v ložnici. Policisté se případem intenzivně zabývají a po pachatelce násilného zločinu loupeže pátrají.
Popis pachatelky: jedná se o ženu ve věku cca 40 let, 160 cm vysoké postavy. Na hlavě měla neznámá žena krátké hnědé vlasy. Zvláštní znamení, kterého si poškozená u ženy všimla byla velká mezera mezi předními horními zuby.
Policie žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání po nebezpečné pachatelce, jakékoliv informace vedoucí k odhalení její totožnosti, místě pobytu či pohybu přijme kterákoliv policejní služebna nebo je možné volat na bezplatnou linku 158. Děkujeme za spolupráci
 
 
 nprap. Mgr. Miluše Zajícová
1.9.2011
Odkazy do noveho okna

identikit pachatelky

identikit pachatelky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem