Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Otci vyhrožoval nožem

ÚO Bruntál - skončil ve vazbě a další zprávy z okresu 

Otci vyhrožoval nožem – nyní čelí obvinění
V Břidličné zasahovali v sobotu v odpoledních hodinách policisté v jednom z bytů na ulici Nerudova. Zde měl 50letý muž vyhrožovat zabitím svému o třicet let staršímu otci. Rýmařovští policisté na místě podezřelého zajistili, naměřili mu v dechu 3,56 promile a předali ho na záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Následující den jsme muže zadrželi a policejní komisař SKPV zahájil jeho trestní stíhání pro přečiny týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečného vyhrožování. Je mu kladeno za vinu, že nejméně od léta 2011 do 4.2.2012 v Břidličné v bytě, kde společně bydlí s otcem, měl opakovaně otce slovně urážet, ponižovat a vyhrožovat fyzickou újmou. V pěti případech ho měl udeřit pěstí do hlavy. Poškozenému nikdy nevznikla újma na zdraví a nebyl tedy nikdy u lékaře. Naposledy se měl svého jednání dopustit v sobotu 4.2.2012, když pod vlivem alkoholu a po předchozí slovní rozepři, měl několikrát přijít do otcova pokoje, zde ho vulgárně urážet a vyhrožovat zabitím. Z toho dvakrát měl mít v ruce nůž a jednom měl s nožem mávat před poškozeným a vyhrožovat mu, že ho podřízne. V seniorovi to vzbudilo důvodnou obavu o svůj život a přivolal policisty, kteří muže zadrželi. V minulosti byl již odsouzen za téměř stejné jednání vůči jiné osobě. Nyní je stíhán vazebně a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše čtyř let.
 
Majitel přišel o jízdní kolo
V době od 4. Do 5.2.2012 v Krnově na ulici Albrechtická vešel pachatel nedostatečně zajištěnými vstupními dveřmi do jednoho z panelových domů. Dostal se až do sklepních prostor a násilně vnikl do jedné z kójí. Zde odcizil pánské horské jízdní kolo Maxbike Gudena, které bylo uzamčené lankovým zámkem. Majiteli vznikla škoda ve výši 7 tisíc Kč.
 
Vypátrání osob v celostátním pátrání
V průběhu prvního měsíce roku 2012 vypátrali policisté téměř dvě desítky osob, které byly v celostátním pátrání. Nejčastěji se jednalo o osoby, na které byl vydán příkaz k zatčení a souhlasy k zadržení, ale také dodání do výkonu trestu či pátrání po pobytech. 
O tomto víkendu jsme vypátrali další dvě osoby. 15letou dívku vypátrali vranští policisté 5.2.2012 v Karlově Studánce. Dívka byla od 19.1.2012 na útěku z diagnostického ústavu.
Bruntálští kriminalisté zadrželi v pátek 3.2.2012 ve Vrbně pod Pradědem 42letého muže. Ten je podezřelý z násilné trestné činnosti na Ostravsku.
 
Z firmy kradli měděný odpad, byli přistiženi pracovníky
V pátek 3.2.2012 přistihli a zadrželi pracovníci firmy v obci Malá Štáhle dva muže, kteří chtěli odcizit z firmy měděný odpad. Přivolali rýmařovské policisty, kteří dalším šetřením s policistou z kriminální služby ještě zjistili, že oba muži ve věku 19 a 33 let zde nebyli krást poprvé. Prostředí firmy dobře znali, protože zde jeden z nich byl zaměstnán. Ještě ten den jim sdělili podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Toho se měli dopustit tím, že dne 2.2.2012 měli přelézt oplocení firmy, kde měli odcizit 60 kg mědi. Následující den ji odevzdali do sběrny a získané finanční prostředky si měli rozdělit. Ve večerních hodinách měli jít do areálu firmy znovu. Chtěli odcizit další měděný odpad, což se jim díky pracovníkům firmy nepodařilo. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč.
 
Venku u vchodových dveří si odložila tašku, aby přivolala výtah a přišla o ni
Přivolání výtahu vyšlo velmi draho 27letou ženu. Poškozená dne 4.2.2012 kolem 05,30 hodin ponechala venku u vchodových dveří v Krnově na Hlavním náměstí kabelku a odešla do domu přivolat výtah. Do pěti minut se vrátila zpět, ale kabelka se na místě již nenacházela. V ní měla finanční hotovost 6 tisíc Kč, platební kartu, doklady, dva mobilní telefony i s nabíječkami a další osobní věci. Způsobená škoda činí 14600 Kč.
 
Dřevo se hodí
Odcizení dřevní hmoty nahlásil v sobotu 4.2.2012 lesník bruntálským policistům. V době od 2. do 4.2.2012 mezi obcemi Kunov a Nové Heřmínovy odcizil prozatím neznámý pachatel 10 kubických metrů smrkového dřeva. Dvoumetrové výřezy o celkové váze cca 630 kg byly naskládány u vjezdu na lesní cestu. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Na zahradu domu šel krást propan-butanovou láhev
Ve Svobodných Heřmanicích na ulici Opavská vnikl pachatel v době od 3. do 4.2.2012 na oplocený pozemek domu. Na zde umístěné kovové kleci odstranil visací zámek a odcizil plnou propan-butanovou láhev o váze 10 kg. Škoda činí 895 Kč.
 
Zboží nezaplatil, ale uschoval pod bundu
Bruntálští policisté sdělili v sobotu 4.2.2012 podezření 52letému muži z Kutné Hory z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 4.2.2012 měl v obchodním domě v Bruntále odcizit pět balení kuřecích řízků, 10 oplatků a 6 čokoládových tyčinek. Zboží si měl uschovat pod košili a zimní bundu. Bez zaplacení prošel pokladnou, kde ho zadrželi pracovníci ostrahy. Přivolaní policisté zjistili, že muž má za sebou již trestní minulost a byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost.
 
Klient odcizil neziskové organizaci set-top box i DVD
Bruntálští policisté šetřením zjistili pachatele, který odcizil v Bruntále v neziskové organizaci set top box a DVD přehrávač. 18letému mladíkovi sdělili v těchto dnech podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 30.12.2011 měl odcizit ze společenské místnosti neziskové organizace, kde byl ubytován jako klient, set-top box a následující den ještě DVD přehrávač. Způsobená škoda činí 1000 Kč. Mladík byl již v minulosti za obdobný čin odsouzen.
 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
6.2.2012 

vytisknout  e-mailem