Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otcové neplatí na děti

LOUNY - Neplacení výživného; Krádež v obchodě... 

Neplacení výživného

Pro trestný čin zanedbání povinné výživy stíhá komisař 38letého muže ze Žatce, který neplní vyživovací povinnost na své dvě děti. Obviněný úmyslně neplatí výživné již od 1. ledna roku 2007, ač mu tato povinnost vyplývá ze zákona o rodině a dále z rozhodnutí Okresního soud Louny. V uvedeném období zaplatil k rukám matky pouze dvakrát. Jeho dluh tak již činí 62 500 Kč. Trestní stíhání dotyčného probíhá na svobodě.

Ze stejného trestného činu obvinil policejní komisař i 37letého muže z Kladenska, který úmyslně neplatí výživné na svého nezletilého syna žijícího s matkou na Lounsku. Kromě tří plateb, neplní  krkavčí otec výživné od září roku 2006. V tomto případě narostl jeho dluh až do výše 27 800 Kč. Poté, co si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, byl propuštěn na svobodu.

Krádež v obchodě

Do jednoho ze žateckých obchodů v Husově ulici se vydal včera odpoledne "nakupovat" 25letý mladík ze Žatce. Ještě s dosud neustanoveným spolupachatelem odcizil tři lahve alkoholu v celkové hodnotě 557 Kč, se kterými následně bez zaplacení prošel pokladnou. Jak policisté následně zjistili, mladík byl již pro obdobný trestný čin v květnu roku 2008 Okresním soudem v Lounech odsouzen. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto za tento skutek sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Vloupání do rekonstruovaného domu

Policisté šetří vloupání do domu v rekonstrukci, ke kterému došlo z neděle na pondělí v obci Ročov. Neznámý pachatel poškodil u domu vstupní dveře a zámek a následně vnikl dovnitř. Odcizil krbovou vložku, keramický dřez s pákovou baterií, část kuchyňské linky, keramickou dlažbu a radiátory. Celková škoda, kterou zloděj svým počínáním majiteli způsobil, přesahuje sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.  

vytisknout  e-mailem