Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Otcové neplatí na své děti

Několik případů, kdy si otcové neplní vyživovací povinnost na své děti, šetří novojičínští policisté. 


Od ledna 2004 do současné doby si řádně neplní vyživovací povinnost vůči svému synovi a dceři 43letý otec z Ostravy. Muži byla tato povinnost stanovena rozsudkem Okresního soudu Ostrava v roce 1994, kde se zavázal přispívat na výživu pro nezletilé děti, které byly svěřeny do péče matky. Celkem tedy povinný dluží k rukám oprávněné matky z Příbora na výživném částku ve výši šedesát tisíc korun.
V dalším případě si třicetiletý muž z Příbora od června 2007 do současnosti neplní vyživovací povinnost, kterou má na svou nezletilou dceru. Povinný svým jednáním za uvedenou dobu způsobil dluh na výživném ve výši 52 tisíc korun.
Dluh na výživném ve výši 24 tisíc korun k oprávněné matky z oderska má 36letý muž z Přerova. Podezřelý muž si neplní vyživovací povinnost od května letošního roku do současné doby.
Čtyřicetiletý muž z Kopřivnice je prošetřován pro podezření, že si řádně neplní vyživovací povinnost na svou dceru. Tato vyživovací povinnost mu vyplývá ze zákona o rodině a od prosince 2004 mu byla vyživovací povinnosti upravena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně. Od ledna 2005 do současnosti tak dluží na výživném částku přes 46 tisíc korun.


Stalo se …


Pachatel okradl ruletu

Na konci října letošního roku v jedné z novojičínských heren došlo k narušení rulety, na které pachatel neoprávněně manipuloval s akceptorem vhozu bankovek. Pachatel postupně do tohoto akceptoru vložil bankovky v celkové hodnotě přes dvacet tisíc korun. Tato částka se mu následně načetla na displeji pro hráče, přičemž tyto vložené bankovky si postupně ze spodní části akceptoru vzal zpět. Poté část peněž prohrál na ruletě a zbylou částku přes deset tisíc korun si pachatel nechal obsluhou herny vyplatit. Novojičínští policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.


Krádež stavební unimobuňky

Neznámý pachatel z pondělí na úterý 3. listopadu odcizil v Lichnově stavební unimobuňku v hodnotě sto tisíc korun. Ta byla umístěna u domu na volném prostranství v blízkosti silniční komunikace. V unimobuňce byly uskladněny čtyři plechové šatní skříně a pracovní ruční nářadí v celkové hodnotě deset tisíc korun. Policisté po pachateli trestného činu krádež usilovně pátrají.


Muž zpronevěřil svěřený majetek

Z trestného činu zpronevěra je podezřelý 34letý muž z Nového Jičína. Podezřelý muž měl prodat další osobě čtyři obytné a jeden sanitární kontejner, které mu byly svěřeny do nájmu na základě nájemní smlouvy. K prodeji došlo v polovině září letošního roku v areálu bývalého statku u Studénky. Muž se jednání dopustil s cílem získat majetkový prospěch a majetek společnosti prodal za slíbenou částku 80 tisíc korun neznámé osobě. Společnosti tak byla způsobena škoda za téměř sedm set tisíc korun.  Podezřelý je vyšetřován na svobodě.


Vloupání do prodejny

Neznámý pachatel vnikl v noci na 4. listopadu do prodejny potravin v Sedlnicích. Z prodejny následně odcizil několik kusů lahví alkoholu, cigarety, cukrovinky a drogistické zboží. Škoda odcizením přesáhla částku pět tisíc korun. Pachatel se dopustil trestného činu krádeže.


Krádež míchadla

Neznámý pachatel ve středu 4. listopadu v dopoledních hodinách u domu na ulici Pod Morávií v Kopřivnici odcizil volně odložené ruční míchadlo Protool v hodnotě přes šest tisíc korun. Kopřivničtí policisté po pachateli trestného činu krádeže usilovně pátrají.

vytisknout  e-mailem