Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otcům se nechtělo platit na děti

LOUNY - Trestnímu stíhání tedy neunikli... 

Devětadvacetiletý otec z Mostecka se vyhýbal plnění svých vyživovacích povinností vůči své nezletilé dceři, která žije s matkou na Lounsku. Přestože mu Okresní soud v Lounech stanovil přispívat na výživu dítěte částku 1 500 Kč každý měsíc, od července roku 2010 do listopadu 2012 výživné neplatil. K rukám matky se tak jeho dluh vyšplhal až na částku 38 500 Kč. V prosinci minulého roku sice na výživném uhradil 3 000 Kč a v lednu letošního roku dalších 5 tisíc korun, ale stejně trestnímu stíhání neunikl. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z přečinu zanedbání povinné výživy. Vyšetřuje jej na svobodě.

Další krkavčí otec, kterého stíhá policejní komisař, žije v současné době na Olomoucku. Šestatřicetiletý muž se plnění vyživovací povinnosti vyhýbá již přes rok. Okresní soud v Lounech mu stanovil kažký měsíc platit na svého nezletilého syna 500 Kč, což nerespektuje. K rukám matky, která bydlí se svým dítětem na Lounsku, již dluží 6 500 Kč. I tohoto muže již komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. 

Krádež auta v Žatci

Z parkoviště před domem v Dukelské ulici v Žatci zmizelo z úterý na středu osobní motorové vozidlo zn. VW Caravelle. Způsobená škoda byla odhadnuta na 220 tisíc korun. Policisté po automobilu ihned vyhlásili pátrání, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Podvod s úvěrem

Devatenáctiletého mladíka z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z přečinu úvěrového podvodu. Uvedeného skutku se dopustil tím, že v dubnu minulého roku uzavřel prostřednictvím jedné prodejny v Lounech smlouvu o úvěru na nákup notebooku v hodnotě 12 999 Kč. Při uzavírání této smlouvy však uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši svého příjmu. U zaměstnavatele, kterého uvedl do smlouvy, nikdy nepracoval. Svým podpisem se zavázal k úhradě 12 měsíčních splátek ve výši 1 213 Kč, přičemž ani jednu do současné doby nezaplatil. Svým jednáním tak způsobil poškozené společnosti se sídlem v Českých Budějovicích škodu za 12 999 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody.

Z chalupy zmizely starožitnosti

V minulých dnech se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné chalupy v rekreační oblasti Kozlov v katastru obce Liběšice - Lhota. Odcizil starožitný nábytek - dva stoly a šest vyřezávaných židlí, čímž poškozenému způsobil škodu ve výši 100 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Řídil v zákazu  

Dopravní policisté ve středu odpoledne zadrželi 39letého muže ze Žatecka, který na silnici č. I/27, ve směru od Žatce do obce Radíčeves, neoprávněně řídil osobní vozidlo zn. VW Polo. Provedenou lustrací policisté zjistili, že mu Okresní soud v Lounech vyslovil od 26. června 2012 zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 17. ledna 2013  

 

    

 

 

 

vytisknout  e-mailem