Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Otec ho zbil , protože neumyl nádobí

ČESKOLIPSKO - Policisté prověřují napadení desetiletého chlapce. 

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření za spáchání přečinů ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Těch se měl dopustit 33letý muž z Českolipska na vlastním 10letém synovi, kterého má svěřeného do své péče. Matka s nimi v současné době nežije. Vyšetřování odstartovaly následky domácího incidentu, ke kterému došlo koncem června ve večerních hodinách v jejich bytě.

V inkriminovanou dobu se podezřelý vrátil se svou manželkou domů z restaurace silně opilý a rozzruřilo ho, že jeho 10letý syn ještě neumyl nádobí. Na to si měla stěžovat i chlapcova nevlastní matka. Z uvedeného  důvodu ho otec opakovaně udeřil pěstí do zad a hlavy,  a když upadnul na zem, tak do něj ještě několikrát kopl. Pak musel chlapec umýt nádobí a jít spát bez večeře.

Otec při  výslechu na policejní služebně jeho napadení  nepopřel, ale bagatelizoval ho. Modřin a podlitin na chlapcově těle si  naštěstí všimli učitelé ve škole, kteří si s chlapcem nejprve pohovořili a potom na znepokojivou situaci v rodině upozornili policisty. Muž, který je nyní  podezřelý z týrání syna,  své výchovné "metody" obhajuje tím, že jsou s chlapcem jen neustálé problémy,  a že mu chybí respekt k dospělým. Lékařka hocha po napadení prohlédla a konstatovala, že utrpěl zhmožděniny a četné hematony. 

Podezřelý si zřejmě  neuvědomuje, že za takové zacházení se synem ho může soud poslat až na pět let do vězení.

13. 7. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP LIbereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem