Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Otevírání sezóny na Cyklostezce Bečva

VSETÍNSKO: V sobotu jsme se opět podívali na cyklisty. 

V sobotu jsme se opět podívali na cyklisty a opět u toho byl i Besip. Využili jsme pozvání ke spoluúčasti na doprovodném programu v cílové stanici akce Otevírání sezóny na Cyklostezce Bečva ve sportovním areálu v Halenkově.
 
Pro cyklisty jsme měli připravenou stanici technické kontroly, kde jsme kontrolovali povinnou výbavu jízdního kola. Ne vždy bylo vše v pořádku, ale situace se oproti minulosti lepší. Důraz jsme dále kladli i na jiné prohřešky v technickém stavu kola a to například špatné koncovky řidítek. V několika případech se začala právě na koncích objevovat trubka řidítek a to je stav, kdy v případě pádu, tento nechráněný konec může způsobit i dosti závažné zranění. Na zdraví cyklistů jsme mysleli i při kontrole užívání přileb. Drtivá většina účastníků a to i z řad dospělých měla přilbu. Horší už to bylo s jejím správným použitím. Ne všichni ji měli správně nasazenou a i v upnutí přilby na hlavě jsme zjistili drobné nedostatky. To vše může snížit účinnost ochrany při pádu.
Nejenom pro děti jsme měli připravenou malou jízdu zručnosti. Bylo to menší prověření ovládání svého bicyklu a právě některé děti, které přijeli na nových kolech, zjistili, že trénink je důležitá věc. Jsme rádi, že tuto možnost využili i někteří z dospělých.
Dalším lákadlem byly alkobrýle. Tyto brýle imitují stav opilosti u osoby. Dospělí potom s těmito brýlemi mohli projít malou překážkovou dráhu. Ne vždy se to zcela dařilo.
 
Jsme rádi, že právě na začátku sezóny jsme mohli cyklisty oslovit. Snad jim naše rady a postřehy pomohou k mnoha šťastným kilometrům nejenom na kole.

29. dubna 2013, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Alkobrýle

Alkobrýle 

Detailní náhled

Jízda zručnosti

Jízda zručnosti 

Detailní náhled

Jízda zručnosti 2

Jízda zručnosti 2 

Detailní náhled

Jízda zručnosti 3

Jízda zručnosti 3 

Detailní náhled

Technická kontrola

Technická kontrola 

Detailní náhled

Technická kontrola 2

Technická kontrola 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem