Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Otevřela cizí dopis, zvědavost ji přijde draho

LIBEREC - Dvaadvacetiletá žena porušila listovní tajemství tím, že ze společné poštovní schránky na ubytovně v ul. Hanychovská vzala a otevřela dopis adresovaný jiné osobě. 

Dvouleté vězení hrozí 22leté ženě z Liberecka, která porušila listovní tajemství tím, že otevřela cizí dopis, ve kterém se navíc nacházela i nepřenosná platební karta. Žena počátkem května tohoto roku na ubytovně v Liberci, ulici Hanychovská vzala ze společné poštovní schránky dopis adresovaný jedné z ubytovaných. Tento dopis byl od bankovního ústavu a byl adresován jiné ženě. Po otevření dopisu v něm nalezla platební kartu MasterCard, která byla zcela neaktivní. Tuto skutečnost však žena nevěděla a kartu si ponechala s tím, že ji později použije. V polovině července v dopoledních hodinách se pomocí této platební karty pokusila v Liberci, ulici Rumunská v prodejně tabáku uhradit částku téměř 500 korun, což se jí vzhledem k neznalosti PIN kódu nepodařilo.

Případem se zabývali policisté z obvodního oddělení Liberec - centrum, kteří mladé ženě sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu porušení tajemství dopravovaných zpráv.

 

7.8.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem