Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Otevřena třetí recepce

Další pokračování projektu P1000 na obvodním oddělení 1 v Hradci 

Zleva Bc. Lubomír Franc, Ing. Otakar Divíšek, brigádní generál JUDr. Petr PřibylZleva Bc. Lubomír Franc, Ing. Otakar Divíšek, brigádní generál JUDr. Petr Přibyl

 

Slavnostním přestřižením pásky se v pátek 18. června 2010 v dopoledních hodinách otevřela nová zmodernizovaná recepce v budově obvodního oddělení 1 na Gočárově třídě v Hradci Králové.
Jedná se již o třetí recepci na Královéhradecku v rámci projektu P1000. Hlavním záměrem tohoto projektu je sjednocení architektonického výrazu veřejných prostor se zaměřením na vstřícnost vůči návštěvníkovi. P1000 je projekt profesionalizace policie, jehož součástí je také rekonstrukce policejních služeben a vybudování nových moderních recepcí tak, aby se zvýšil komfort občanů i pracovní podmínky policistů.

Slavnostního otevření nové recepce se zúčastnil ředitel krajského policejního ředitelství brigádní generál JUDr. Petr Přibyl, hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, primátor města Hradce Králové Ing. Otakar Divíšek, vedoucí územního odboru Hradec Králové plk. Mgr. Petr Krása, vedoucí obvodního oddělení 1 Hradec Králové npor. Bc. Dalibor Horský a další hosté.

Rekonstrukce vstupních prostor byla zahájena již v prosinci loňského roku (2009). Stejně jako ostatní služebny rekonstruované v rámci projektu P1000 je interiér recepce obvodního oddělení 1 laděn v barvách modré a šedé. Vstup do budovy je bezbariérový a handicapovaným občanům jsou přizpůsobena také sociální zařízení. Součástí vybavení je rovněž dětský přebalovací pult, který slouží pro maminky nejmenších dětí. V recepci je umístěn i dětský koutek, pro dospělé zde jsou panely s informačními materiály a LCD obrazovka, na které jsou promítány důležité informace.
Celková částka za stavební úpravy, interiérové vybavení a technické zázemí dosáhla hodnoty 3,3 milionu korun.

První přízemní prostory v rámci projektu P1000 byly v lednu minulého roku (2009) zrekonstruovány v budově obvodního oddělení 2 na Pospíšilově ulici na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Tehdy celková modernizace obvodního oddělení stála zhruba dva miliony korun.

Poslední květnový den letošního roku (31. 5. 2010) byla v rámci tohoto projektu slavnostně otevřena v pořadí již druhá policejní služebna na policejním obvodním oddělení v Novém Bydžově. Celková rekonstrukce tohoto obvodního oddělení přišla na 3,3 milionu korun.

Kontaktní a koordinační centra II. - Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje
 
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu – Služby v oblasti bezpečnosti a řešení rizik.

nprap. Anna Pešavová - 18. června 2010
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Nová recepce - foto č. 1

Nová recepce - foto č. 1 

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 3

Nová recepce - foto č. 3  

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 4

Nová recepce - foto č. 4 

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 5

Nová recepce - foto č. 5 

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 6

Nová recepce - foto č. 6 

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 7

Nová recepce - foto č. 7 

Detailní náhled

Nová recepce - foto č. 8

Nová recepce - foto č. 8 

Detailní náhled

Zleva Bc. Lubomír Franc, Ing. Otakar Divíšek, brigádní generál JUDr. Petr Přibyl

Zleva Bc. Lubomír Franc, Ing. Otakar Div... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem