Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Otevření kontaktního a koordinačního centra společně s novými prostory obvodního oddělení

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Otevření nových prostor se zúčastnili zástupci vedení policie i samosprávy města. 

      V pátek 12. února 2010 v jedenáct hodin proběhlo v budově Policie ČR, Územního odboru Žďár nad Sázavou na ulici Brněnská 23 k slavnostnímu otevření kontaktního a koordinačního centra a nových prostor Obvodního oddělení Policie České republiky Žďár nad Sázavou. Toto centrum bylo vybudováno do nového jednotného stylu v rámci projektu P 1000 a mělo by přinést větší pohodlí pro veřejnost i policisty. Součástí centra je také dětský koutek, výslechová místnost a čekárna vybavena televizorem a panely s informačními materiály preventivní tématiky. Návštěvníkům bude rovněž k dispozici nově vybudované zázemí se sociálním zařízením pro imobilní spoluobčany a přebalovacím pultem pro kojence.

     Slavnostního otevření se zúčastnila řada významných hostů. Přítomni byli zástupci vedení Policie České republiky - náměstek krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Miloš Trojánek, ředitelka pro řízení lidských zdrojů plk. Mgr. Lenka Šmídová, vedením Územního odboru pro službu kriminální policie a vyšetřování pověřen plk. Mgr. Bohumil Šlapák a vedením Obvodního oddělení Žďár nad Sázavou pověřen npor. Mgr. Lubomír Štefáček.

     Pozvání také přijali další hosté - senátorka Ing. Dagmar Zvěřinová, starosta města Mgr. Jaromír Brychta, okresní státní zástupkyně Mgr. Miloslava Hevierová, předseda okresního soudu JUDr. Tomáš Lichovník, ředitel Územního odboru Hasičského záchranného sboru plk. Ing. Josef Ryba, zástupci stavební firmy Gremis. Slavnostnímu aktu byli přítomni i bývalí policisté – veteráni, kteří se zasloužili o chod policejní složky ve Žďáře nad Sázavou v minulých letech.

      Přestřižení pásky se ujali: zástupce vedení Policie České republiky, senátorka a starosta města.

Rekonstrukce budovy byla společně s výstavbou kontaktního a koordinačního centra zahájena začátkem měsíce září loňského roku. Vnější prostor je upraven pro snadný vstup na obvodní oddělení s bezbariérovým chodníkem. Změny se také dočkalo parkoviště před budovou. Nově vznikla dvě parkovací místa pro tělesně postižené občany.

     Na financování rekonstrukce byly použity prostředky z fondů Evropské unie, Krajského ředitelství Policie ČR Jihomoravského kraje Brno a nově vzniklého Krajského ředitelství Policie ČR kraje Vysočina. Celková částka za stavební úpravy, interiérové vybavení a kamerový systém dosáhla 5 milionu korun. Kolaudace stavby proběhlo 20. ledna 2010 a počátkem měsíce února se obvodní oddělení mohlo začít stěhovat do nových prostor.

     Bývalé sídlo obvodního oddělení bylo dislokováno více jak 32 let poblíž centra města na ulici Nádražní, kdy stávající prostory již nevyhovovali novému pojetí služby 21. století. Jak občané, tak i policisté si nové prostory si již zasloužili.

por. Mgr. Jana Martincová

 

Odkazy do noveho okna

přestřižení pásky

přestřižení pásky 

Detailní náhled

recepční

recepční 

Detailní náhled

vedení policie

vedení policie 

Detailní náhled

veteráni

veteráni 

Detailní náhled

zástupce města

zástupce města 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem