Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otravoval ji sms zprávami

LOUNY - Byl obviněn z nebezpečného pronásledování. 

Jednačtyřicetiletého muže z Rakovnicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu nebezpečného pronásledování. Od poloviny dubna letošního roku do současné doby zasílal své bývalé přítelkyni obtěžující a urážející sms zprávy. Kromě 750 zaslaných těchto sms, jí dále poslal i 13 mms a 29x jí telefonoval. Poškozená, 22letá žena ze Žatce, mu přitom prostřednictvím sms opakovaně sdělovala, aby ji už nekontaktoval. Neodbytný expřítel na toto však nereagoval, až nezbylo dotyčné nic jiného, než obrátit se na policii. Pokud obviněného soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

Kradl střešní plechy

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili podbořanští policisté podezření z přečinu krádeže 39letému muži z Podbořan. Ten před několika týdny opakovaně kradl ve volně přístupném areálu bývalého ČSAD v Podbořanech střešní krytinu. Minimálně ve dvou případech, ve společnosti 31letého komplice,  odcizil 150 kusů krytiny zvané Alukryt. Kořist následně zpeněžil ve sběrně druhotných surovin v Podbořanech. Způsobená škoda byla odhadnuta na 3 74 Kč. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že začátkem letošního roku byl odsouzen trestním příkazem k podmíněnému trestu odnětí svobody na jeden rok se zkušební dobou v trvání tří let. Jeho komplic bude řešen v přestupkovém řízení.

Nerespektoval dvojí zákaz řízení

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 30letému muži z Litoměřicka, který ve čtvrtek dopoledne neoprávněně řídil v obci Peruc na Lounsku osobní automobil zn. BMW. Krátce před desátou hodinou jej kontrolovala hlídka dopravní policie, která zjistila, že dotyčný má zákaz řízení všech motorových vozidel vysloven hned dvakrát. Městským úřadem v Roudnici nad Labem od 24. září 2012 na dobu jednoho roku, a dále Okresním soudem v Lounech od 15. prosince 2012 do 15. června 2014. Mladý řidič je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

nprap. Jaromíra Střelcová  

Louny, 12. července 2013

    

vytisknout  e-mailem