Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

OUT of HOME 2014

Pražská policie se ve spolupráci s Muzeem Policie ČR, již třetím rokem zapojila do festivalu na podporu dětí z dětských domovů. 

Každý ročník festivalu OUT of HOME se snaží přinést jeho účastníkům – dětem z dětských domovů nevšední zážitky a poznatky. Letošní osmý ročník, měl tematický název „Každý může být tím, čím si bude přát – stojí to jen trochu víc úsilí.“  Cílem festivalu je zábavnou i soutěžní formou předat dětem užitečné informace, postřehy i návyky, které mohou uplatnit ve svém dalším osobním i profesním životě.
 
Na různých místech po celé Praze bylo v sobotu 24. května pro děti připraveno celkem 24 stanovišť, na kterých se seznámili s různými profesemi např. (hasič, filmař, fotograf, architekt, ilustrátor, knihtiskař, herec, maskér, hudebník, tanečník break dance, DJ, aj).
 
Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 24 dětských domovů, každý soutěžní tým navštívil 3 stanoviště za den. Děti si museli sami najít nejvhodnější cestu a vše naplánovat tak, aby na místo dorazili včas. Hodnotila se i dochvilnost a včasný příchod a odchod ze stanoviště.
 
V prostorách Muzea Policie ČR připravili policisté z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, stanoviště, které dětem přiblížilo práci policisty. V průběhu prohlídky expozicemi muzea se z poutavého výkladu policisty dozvěděli vše o historii i současnosti policie. Od přítomných policistů a policistek, se pak děti dozvěděli, jak se každý z nich k policii dostal. Děti také zajímali důvody, které vedly k rozhodnutí vstoupit do řad policie. V soutěžní části, si na tomto stanovišti děti vyzkoušeli svou paměť, která je pro každého policistu velmi důležitá. Dále si také vyzkoušeli práci kriminalisty, který co nejrychleji, za použití kriminalistické trasologie, najde podle stop obuvi hledaného zločince. Na závěr se děti seznámili s výstrojí policistů ze zásahových a pořádkových jednotek, kterou si samozřejmě také vyzkoušeli.
 
I přes fakt, že díky proměnlivému počasí, dorazila většina týmů do muzea prochladlá a promáčená, panovala uvnitř výborná nálada. Není se tak co divit, že se pražští policisté již nyní těší na příští ročník tohoto festivalu. Více informací o festivalu naleznete na stránkách organizátora, kterým je občanské sdružení Mimo domov o. s. http://2014.mimodomov.cz/festival.html
 
 
 
por. Bc. Ladislav Beránek – 26. 5. 2014
 

 

Odkazy do noveho okna

Out of home 1

Out of home 1 

Detailní náhled

Out of home 2

Out of home 2 

Detailní náhled

Out of home 3

Out of home 3 

Detailní náhled

Out of home 4

Out of home 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem