Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ovlivňování voleb na Chomutovsku

CHOMUTOV - Muž nabízel úplatu, byl již obviněn, Hřiště a lavičky.... 

Ovlivňování voleb na Chomutovsku

Dne 26.9.2018 byl  Službou kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Chomutov obviněn šestadvacetiletý muž z Teplic pro přečin maření přípravy a průběhu voleb a referenda, kterého se  dopustil  tím,  že  poskytl úplatu jiným osobám  v souvislosti  s  výkonem  volebního   práva  u  voleb  do zastupitelstva obce v okrese Chomutov, které se budou konat ve dnech 5. a 6. října 2018 s úmyslem ovlivnit tak výsledek těchto voleb. Muž  do  obce,  za  úplatu, přihlašoval  k trvalému  pobytu osoby z Teplicka  a  to  z důvodu, aby  jim vzniklo  v obci  volební  právo a  tyto  osoby   opět  za  úplatu volili pachatelem  určenou  politickou  stranu  či  hnutí.  Tedy  volili  by v rozporu s nezávislým vyjádřením své  vůle.   V případě  prokázání   trestné  činnosti muži hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta.

Aktualizace 23. 10. 2018:

V souvislosti s tímto případem byl ze stejného přečinu spáchaného formou spolupachatelství obviněn také 29letý muž z Ústí nad Labem. Minulý týden vyšetřovatel obvinil i dalšího muže, který je podezřelý z přečinu maření přípravy a průběhu voleb a referenda spáchaného formou účastenství. Toho se měl 55letý muž z Chomutovska dopustit tím, že na adresu své nemovitosti přihlašoval k trvalému pobytu osoby z Teplicka, aby jim umožnil v dané obci volit.

V případě prokázání trestné činnosti hrozí všem obviněným trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Daniel Vítek

23. října 2018

tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje

Hřiště i lavičky

Policisté v Kadani pátrají po totožnosti zatím neznámého vandala, který poškodil tartanový povrch za budovou sportovní haly. Kromě toho poškodil i dvě kovové lavičky, městu vznikla tímto jednáním škoda za téměř 18 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci.

Bez notebooku i bez peněz

Podvodníkovi zřejmě naletěla žena z okresního města. Při výpovědi totiž uvedla, že prostřednictvím  internetového obchodu si objednala před časem notebook a prostřednictvím svého účtu za něj zaplatila téměř 14 tisíc korun. Do dnešního dne však na něj čeká marně. Nebyla jí vrácena ani zaslaná finanční hotovost. Podvodné jednání nyní vyšetřují chomutovští policisté.

27. září  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem