Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ozbrojený lupič byl dopaden

Úmyslně zapálené vozy, krádeže nafty a smrtelná dopravní nehoda  

Další ozbrojený lupič skončil v rukou policie
 
V dřívější době jsme Vás informovali o loupeži, která se stala dne 22.5.2009 odpoledne v Přerově na ul. Wilsonova. Tehdy neznámý pachatel vstoupil do směnárny a u přepážky povytáhl ze sportovního batohu krátkou bubínkovou zbraň se slovy „Toto je opravdu přepadení, nedělám si srandu, dejte mi peníze“. Po pracovnici směnárny chtěl peněžní hotovost, kdy ona mu sdělila, že žádnou nemá. Poté opakoval svoji žádost ještě 3x a nakonec z místa utekl bez peněz. Ke zranění ani škodě na majetku nedošlo. Operativním šetřením byl přerovskými kriminalisty vytipován pachatel uvedeného skutku a bylo zjištěno, že se v místě trvalého bydliště nezdržuje. Prováděly se prověrky k místu jeho pobytu a včerejšího dne byl v Přerově 24letý lupič zadržen. Po výslechu, kdy se k trestnému činu loupeže doznal, vydal kriminalistům zbraň i šátek, se kterými se loupeže dopustil. Poté mu bylo sděleno obvinění z loupeže a hrozí mu odnětí svobody od dvou do deseti let. Trestní stíhání probíhá na svobodě, kdy se jedná o první porušení zákona z jeho strany a jako důvod svého jednání uvedl, že potřeboval peníze na cestu do zahraničí. 
 
Vozidla někdo pravděpodobně úmyslně zapálil
 
V noci z 28.6. na 29.6.2009 v obci Měrovice n/H. za budovou obecního úřadu došlo ke shoření motorového vozidla Š Felicia. Ve stejnou dobu došlo u místního domu k požáru dalšího vozidla Š Octavia, kdy ohořela celá přední část a plastové části motoru. Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Kojetína a Měrovic. Vyšetřovatel hasičů uvedl jako předběžnou příčinu požáru úmyslné zapálení. Dnešního dne bude pracovníky kriminalistického ústavu zajištěn na místě požáru chemický rozbor. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 90 000 Kč. 
 
Bylo odcizeno téměř tisíc litrů nafty
 
Neznámý pachatel v době od 25.6. do 29.6.2009 po odstranění visacího zámku víka nádrže z kolejového motorového pracovního vozu jeřábu (odstaveného na 52. koleji vlakového nádraží ČD Přerov), odcizil 400 litrů motorové nafty. Způsobil poškozené společnosti z Olomouce škodu ve výši 11 200 Kč odcizením a na poškození 100 Kč. 
V době od 19.6. do 29.6.2009 v obci Vlkoš neznámý pachatel odcizil ze dvou zde odstavených nákladních vozidel Tatra celkem 540 litrů motorové nafty. Odstranil i v tomto případě víčka nádrží se zabudovanými zámky. V tomto případě byla škoda vyčíslena předběžně na 13 000 Kč. Oba případy se šetří pro podezření z trestného činu krádeže.
 
Smrtelná dopravní nehoda
 
Včera ve 23.15 hod. došlo na silnici poblíž čerpací stanice Slovnaft na ul. Olomoucká v Přerově k dopravní nehodě se smrtelným zraněním. Řidič (1987) jel s vozem Š 125 od Kokor na Přerov. Z nezjištěných příčin nezvládl řízení vozu, sjel mimo vozovku do silničního příkopu, kde poškodil oplocení zahrady. Poté narazil do vzrostlého stromu a vůz se převrátil na střechu. Řidič z vozu vypadl pravděpodobně přes čelní sklo a narazil na betonový základ sloupu oplocení zahrady. I přes oživovací pokusy, kdy na místě zasahovala rychlá záchranná služba, svým zraněním na místě podlehl. Byla nařízena soudní pitva. Na vozidle vznikla škoda 5000 Kč a na oplocení zahrady 10 000 Kč.          
 

vytisknout  e-mailem