Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Oznámení nástražného výbušného systému

KLADENSKO - Při zajištění bezpečnosti občanů bylo evakuováno osmdesát osob. 

Kladenští a slánští policisté včerejšího dne 13. listopadu 2014 prošetřovali anonymní oznámení bez uvedení konkrétní pobočky, že v jednom z finančních ústavů je umístěna bomba.
 
Na základě tohoto telefonického oznámení policisté evakuovali přibližně osmdesát osob ze tří poboček jednoho finančního ústavu, a to v Kladně v ulici nám. 17. listopadu a nám. Václavském a dále ve Slaném ve Wilsonově ulici. Zasahující policisté po provedeném bezpečném zajištění občanů danou evakuací, která proběhla bez jakéhokoliv zranění osob, dále zajistili okolí všech poboček finančního ústavu. Policejní hlídky po celou dobu šetření dohlížely na bezpečnost v přilehlém okolí budov v údajném ohrožení. V těchto zajištěných místech byl i přerušen provoz v dopravě na pozemních komunikacích.
 
Ke kompletnímu prošetření poboček finančního ústavu byl vyžádán policista se speciálně vycvičeným služebním psem, kterým byly dané objekty důkladně zkontrolovány. Při provedených kontrolách nebyl ani v jedné z poboček finančního ústavu nalezen oznámený nástražný výbušný systém. V objektech města Kladna byly kontroly ukončeny krátce před osmnáctou hodinou a byl obnoven provoz v dopravě. Ve Slaném byla kontrolní činnost ukončena po devatenácté hodině a taktéž zprovozněn chod po přilehlých komunikacích. V rámci zabezpečení celé akce bylo nasazeno devatenáct policistů.
 
Policisté v současné době intenzivně pátrají po pachateli anonymního telefonátu a případ prošetřují jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Pachateli za tento trestný čin hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši pěti let.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. listopadu 2014  
 
 

vytisknout  e-mailem