Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oznámil výbušninu v obchoďáku

MOSTECKO - Prý to byl jen vtip; Ač v podmínce, opět drogu prodával. 

Z přečinu šíření poplašné zprávy čelí obvinění 23letý muž z Mostu. Ten měl před několika měsíci ve večerních hodinách anonymně oznámit na linku tísňového volání uložení nástražného výbušného systému v obchodním domě v Mostě. Po jeho zavolání byl objekt, ve kterém se nacházelo několik zaměstnanců, po evakuaci osob prohlédnut policisty, psovodem se služebním psem a strážníky městské policie. Uložení výbušniny se následnou prohlídkou nepotvrdilo. Policisté v souvislosti s kontrolou objektu uzavřeli z důvodu bezpečnosti i přilehlé komunikace. Totožnost anonymního oznamovatele policisté zjistili ten samý den. Muž byl zřejmě překvapen, když se týž večer u něj doma v Litvínově objevili policisté a zadrželi ho. Zjevně se mu to nelíbilo, byl agresivní a policisty častoval vulgárními nadávkami. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, požití alkoholu přiznal. Měřicí přístroj ukázal na výsledek přes dvě promile.  Skutek nepopíral, údajně šlo z jeho strany jen o vtip. Za tento hloupý vtip, kterým zapříčinil bezdůvodnou práci složek integrovaného záchranného systému,  mu může soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Šampóny a gel na vlasy musel vrátit
Na policii rovnou z nákupu za pět prstů skončil 55letý muž z Mostu. Ten měl v jednom mosteckém supermarketu z regálu s přípravky na vlasy do tašky ukrýt tři šampóny a gel na vlasy. Zboží nehodlal zaplatit. Prošel přes vstupní zónu, kde byl zadržen pracovníky ostrahy, kteří jeho protiprávní jednání zaregistrovali. Policisté následným šetřením zjistili, že muž kradl již v minulosti a byl za to ve vězení. Vyšetřovatel mostecké policie Mostečana obvinil ze zločinu krádeže. Protože měl zboží odcizit v době, kdy je na území České republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí muž za toto jednání daleko přísnější trest odnětí svobody. Vlasovou kosmetiku údajně hodlal užít pro vlastní potřebu. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje

Opět prodával pervitin, je přitom v podmínce za stejné jednání
Ač byl před dvěma roky odsouzen kvůli distribuci drogy a nyní je v podmínce, opět drogu poskytoval. Podle kriminalistů mosteckého Toxi týmu měl muž v období několika měsíců na různých místech města Litvínova prodat nebo zdarma poskytnout nejméně ve 23 případech přesně nezjištěné množství metamfetaminu různým osobám. Vyšetřovatel muže ve věku 38 let obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Litvínovan je stíhán na svobodě. Za toto jednání ho může soud potrestat odnětím svobody až na deset let.

Most 9. prosince 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem