Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Oznamovatel pomohl k dopadení pachatele

KARLOVARSKO – Ten vykrádal v Karlových Varech zaparkovaná vozidla.  

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Varech dopadli 51 letého muže z Ostrova, který v Karlových Varech vykrádal zaparkovaná vozidla. Obvinili ho ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a Poškození cizí věci.

Takového jednání se měl dopustit nejméně ve čtyřech případech během 4 dnů. Nejprve měl dne 14. 11. 2016 v Karlových Varech na ulici Vítězná rozbít zadní okno u kufru vozidla Ford, odkud ze zavazadlového prostoru odcizil látkový nákupní košík, ve kterém byly různé potřeby na vozidlo jako např. silikonový sprej, škrabka apod. O pár hodin později vykradl stejným způsobem další vozidlo, a to Renault Trafic, který byl zaparkovaný v ulici Jateční. Zde rozbil boční okno posuvných dveří a zevnitř odcizil kufr s aku vrtačkou v hodnotě kolem 8 tisíc korun.

O den později na parkovišti v ulici Matttoniho nábřeží rozbil okno u kufru zaparkovaného vozidla značky Ford Transit. Z vozidla odcizil různé nářadí jako např. vrtačku, rozbrušovačku, laserový úhloměr, kompletní gola sadu aj. v hodnotě necelých 40 tisíc korun.

V posledním případě měl v pátek 18. 11. 2016 krátce po půlnoci v ulici Horova rozbít sklo u dveří vozidla značky Nissan, odkud odcizil kufr s oscilační bruskou a sadu vrtáků. O tomto činu bylo na tísňovou linku přijato oznámení od oznamovatele, který vše viděl, a na základě toho byla na místo vyslána policejní hlídka. Pachatel se zde však už nenacházel. Policisté po několika desítkách minut místním šetřením zjistili, kde by se pachatel mohl ukrývat a došli si pro něj. Na místě ho zadrželi a převezli na policejní služebnu. Celkem způsobil všem poškozeným škodu na odcizených věcech a na poškození necelých 70 tisíc korun. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, za krádeže byl v posledních třech letech již odsouzen soudem. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté spisový materiál předložili v sobotu dne 19. 11. 2016 na Okresní státní zastupitelství a 51 letý obviněný muž byl ještě ten den poslán soudcem do vazební věznice.

nprap. Zuzana Týřová
21. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

Krádeže vloupáním do aut

Krádeže vloupáním do aut 

Detailní náhled

Krádeže vloupáním do aut

Krádeže vloupáním do aut 

Detailní náhled

Krádeže vloupáním do aut

Krádeže vloupáním do aut 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem