Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pach benzinu prozradil zloděje

MOST - Policisté na něj počkali, když si přišel pro lup; S cizí kartou chodili nakupovat. 

 
Policie v Litvínově sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci 19letému mladíkovi z Litvínova. Ten měl ve čtyřech případech během několika dnů v minulém týdnu prorazit u osobních vozidel nádrže pohonných hmot, čímž došlo k jejich úniku. Takto se činil v Louce u Litvínova ve dvou případech, v Lomu a v Litvínově. V jednom případě ho překvapila hlídka policie. Ta při pěší kontrole garáží ucítila v ulici benzin. Našla vozidlo, ze kterého vytékal benzin do připravené nádoby umístěné pod autem. Pak stačilo pár minut počkat a podnikavec si pro benzin přišel. Lup však již nestačil odnést. Policie na místo přivolala kvůli úniku látky hasiče. Celkem výtečník napáchal škodu za více jak 25 tisíc korun.


 

Dva filutové nakupovali na nalezenou platební kartu

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 28letému muži v Mostě. Ten údajně nalezl v Mostě někde v křoví peněženku s platební kartou. Tu si ponechal a několikrát s ní šel nakoupit převážně na benzinové čerpací stanice, kde koupil cigarety a další zboží, vše v hodnotě 2 400 korun. Pokusil se i o výběr u bankomatu, ale neznal PIN, tak neuspěl. Poté tuto kartu dal svému kamarádovi, který s ní šel na benzinu pro cigarety a poručil si i láhve whisky. Nákup nedokončil, protože neznal PIN a než stačil odejít, přijela policejní hlídka. Muž ve věku 22 let převzal od policie záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Muž kradl v suterénu domu kabely

Litvínovští policisté šetřením zjistili, kdo má na svědomí krádež kabelů v litvínovském domě v ulici B. Němcové. Začátkem března tam kdosi vnikl a v suterénu domu odřízl kabel a další kabel odcizil i místnosti, kde se nachází společný sklad. Jedenatřicetiletý muž Litvínova se do domu dostal v přesně nezjištěný den a kabely odcizil. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jak podezřelý s lupem naložil, policii neuvedl.


 


 


nprap. Ludmila Světláková

Most 30. března 2015


 

vytisknout  e-mailem