Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Páchal krádeže, skončil na služebně

LOUNY - Za spáchané skutky byl již obviněn. 

V rukou policistů skončil čtyřicetiletý muž z Loun, který se v průběhu října dopustil v Lounech několika trestných činů. Například odcizil mobilní telefon svému známému, když byl u něj na návštěvě. Jinému poškozenému, rovněž v době, kdy jej navštívil, sebral peněženku s doklady, peníze a klíče od domu. Na svědomí má i neoprávněné vniknutí na pozemek jednoho domu v Hilbertově ulici, odkud odcizil pánské jízdní kolo. Dále využil nezajištěného vozidla Škoda Felicia ve Vrchlického ulici a přisvojil si z něj taštičku s osobními doklady, penězi, fotoaparátem a mobilním telefonem. Trestného činu porušování domovní svobody se dopustil i tím, že za použití, již dříve odcizeného, klíče neoprávněně vnikl do domu svého známého v České ulici, kde setrval. Uvedeného jednání se muž dopustil i přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu v Děčíně, s nabytím moci dne 24. 4. 2013, pro přečin krádeže ji odsouzen a potrestán. Policejní komisař proti dotyčnému zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Vyšetřuje jej na svobodě. Způsobená škoda, kterou napáchal, byla vyčíslena na 14 470 Kč.

Chovanec kradl    

Policisté objasnili případ z konce února letošního roku, kdy ze zaparkovaného, ale nezajištěného vozidla zn. Škoda Octavia  zmizela kabelka s věcmi. Případ se odehrál ve volně přístupném dvoře jedné restaurace v Podbořanech. Tehdy neznámý pachatel vnikl ve večerních hodinách do auta a přisvojil si kabelku s doklady, penězi, dámskou kosmetikou, mobilním telefonem a dalšími věcmi, čímž způsobil škodu za téměř 80 000 Kč. V těchto dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinění teprve 17letému mladíkovi z Benešovska, který má tento skutek na svědomí. Kromě krádeže jej stíhá i pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť mladík uprchl z areálu jednoho výchovného ústavu, ač si byl vědom skutečnosti, že mu byla Okresním soudem v Benešově uložena ochranná výchova. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Zloděje překvapili na místě 

Přímo na místě činu se policistům podařilo zadržet 36letého muže z Kladenska, který se v úterý odpoledne vloupal do jedné chatky v katastru obce Žerotín na Lounsku. Zloděj stačil poškodit elektronické zabezpečovací zařízení, prohledat místnosti a z polic a skříní vyházet věci. Následně jej policejní hlídka zadržela a přepravila na služebnu. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Způsobená škoda byla odhadnuta na 1 920 Kč.

Krádež auta v Žatci

Z pondělí na úterý se v žatecké ulici Stavbařů ztratilo z parkoviště osobní motorové vozidlo zn. Seat Leon. Poškozený škodu vyčíslil na 80 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po vozidle vyhlásili pátrání. Rovněž tak pátrají po pachateli krádeže uvedeného automobilu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 14. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem