Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel bude asi pivař

Z objektu firmy odcizil přes sto kusů plných a prázdných sudů piva. 

V průběhu uplynulého víkendu došlo v Šenově u Nového Jičína k vloupání do objektu firmy. Neznámý pachatel zde v době od 12. do 14. prosince odcizil několik kusů prázdných a plných sudů piva. Pachatel například odcizil šest kusů plných patnácti litrových sudů dvanácti stupňového piva Radegast. Rovněž pachatel nepohrdl dvaceti kusy prázdných 30 litrových sudů, kterých se zmocnil. Neznámý lapka bral téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Celková škoda odcizením se vyšplhala na částku přes 270 tisíc korun. Policisté mají z místa činu mnoho zajištěných stopa a po pachateli krádeže usilovně pátrají.


Stalo se …


Úraz na staveništi dálnice

Fulnečtí policisté prošetřují pracovní úraz, který se stal na počátku listopadu letošního roku na dálnici D47 mezi Fulnekem a Vrchy. K pracovnímu úrazu dvacetiletého dělníka došlo na stavbě mostu přípojky na dálnici. Padesátiletý dělník pracoval s autojeřábem Tatra 815, přičemž manipuloval s betonovými svodidly a po odpojení vázacích prostředků od svodidla začal otáčet ramenem jeřábu a navíjet lano, na kterém byly řetězové úvazky s háčky. Při této manipulaci zachytil háčkem od vázacích prostředků o osazené betonové dopravní svodidlo, které se překlopilo na protilehlou stranu od jeřábu, kde zrovna procházel o třicet let mladší muž ze Slovenska. Poškozený dělník utrpěl tržné rány na pravé dolní končetině, zlomeniny kolen a lýtkové kosti a amputaci prvního článku ukazováku levé ruky s dobou léčení do současné doby. Zraněný mladík je již v domácím léčení. O události se policisté dozvěděli zaslanou formou regresního hlášení z novojičínské nemocnici, kde byl zraněný dělník hospitalizován. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, ze kterého je podezřelý padesátiletý jeřábník z Ostravy.


Ze zahradní chatky odcizil dvě jízdní kola

Neznámý pachatel se v době od 3. do 13. prosince vloupal do dřevěného zahradního domku ve Skotnici. Ten je na oploceném pozemku u rodinného domu. Z chatky odcizil dvě jízdní kola v hodnotě přes 15 tisíc korun. Pachatel rovněž odcizil cyklistické rukavice a přilby. Příborští policisté po pachateli krádeže a porušování domovní svobody intenzivně pátrají.


Vandal se vyřádil na výloze

Neznámý vandal se ve večerních hodinách dne 11. prosince vyřádil na výloze v Příboře. Pachatel rozbil skleněnou výlohu na prodejně obuvi v příborském náměstí. Způsobena škoda poškozením zde přesáhla částku jedenáct tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci.

Z autosalónu odcizil předváděcí vozidlo

Neznámý pachatel odcizil v době od 12. do 14. prosince z areálu autosalónu v Novém Jičíně předváděcí vozidlo Škoda Roomster. Zaparkovaného vozidla se pachatel zmocnil na odstavné travnaté ploše a do současné doby bez souhlasu majitele jej užívá. Poškozené firmě tak pachatel způsobil škodu přes 400 tisíc korun. Novojičínští policisté případ prošetřují jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci.

vytisknout  e-mailem