Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel bude asi vášnivý čtenář

Neznámý pachatel se zaměřil na romány, cestopisy a kriminálky. 

Kopřivničtí policisté v těchto dnech prošetřují neobvyklý případ krádeže několika kusů knih. Neznámý pachatel v noci na 25. května rozbil skleněnou výplň výkladní skříně prodejny s knihami v Kopřivnici na ulici Záhumenní, odkud odcizil dosud nezjištěný počet knih v předběžné hodnotě přes tři tisíce korun. Jednalo se o knihy například Zanzibár, Brusinky, Toulavá kamera, Muž na vlastní křižovatce, Obchodník se smrtí a další. Poškozením na zařízení prodejny způsobil pachatel další škodu za tisíc pět set korun.


Stalo se ...


Policisté zjistili tři pachatelé krádeže nafty

Příborským policistům se podařilo zjistit tři pachatelé (24, 18 a 18) krádeže nafty, ke které došlo v pátek 22. května v nočních hodinách v podnikatelském areálu v Mošnově. Pachatelé na staveništi kanalizace, vypáčili víčko nádrže bagru Cat a z něj odcizili 40 litrů motorové nafty, kterou přečerpali přinesenou hadicí do předem připravených kanystrů. Mladí pachatelé odcizenou naftu v hodnotě přes tisíc korun naložili do osobního vozidla Ford Escort. Policejní hlídka je kontrolovala při silniční kontrole, kde ve vozidle byla nalezena odcizená nafty ve dvou kanystrech. Policisté ve zkráceném přípravném řízení mladíkům sdělili obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, spáchaného formou spolupachatelství.


Ze sklepa odcizil čtyři horská jízdní kola

Policisté ve Studénce šetří v těchto dnech případ vloupání do sklepního boxu ve Studénce na ulici Poštovní. Neznámý pachatel vnikl násilím zřejmě v průběhu pondělního dne (25.5.) do sklepního boxu, ze kterého odcizil dvě pánské a dvě dámské horské jízdní kola. Ze sklepa si pachatel odnesl i plynový vařič a černý kufr s gola klíči. Svým jednáním měl dosud neznámý pachatel způsobit předběžnou škodu přes 39 tisíc korun. Tento skutek vyšetřují policisté jako trestný čin krádeže spáchaný vloupáním a v případě dopadení, hrozí dosud neznámému pachateli či pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky.


Z vozidla odcizil navigaci

Pouhých patnáct minut stačilo neznámému pachateli k vloupání do zaparkovaného vozidla  Škoda Fabia v Příboře na ulici Místecká. Neznámý pachatel v pondělí 25. května okolo poledne na parkovišti u Okrasné školky násilím vnikl do vozidla a z přihrádky spolujezdce odcizil navigaci Panasoni v hodnotě 7 tisíc korun. Poškozením vozidla způsobil další škodu za dva tisíce korun. Příborští policisté po pachateli krádeže a odcizené navigaci usilovně pátrají.


Opilý traktorista havaroval do oplocení

V pondělí 25. května v odpoledních hodinách došlo v obci Bravantice na Bílovecku k havárii řidiče (22) traktoru, který narazil do oplocení zahrady. Místní mladý muž jel s traktor domácí výroby po místní komunikaci, nezvládl řízení a narazil do oplocení zahrady. Domácí traktor byl bez registračních značek a zákonného pojištění. Ke zranění osob nedošlo. Vzhledem k tomu, jak se mladík jevil, policisty ani nepřekvapil výsledek dechové zkoušky, který byl pozitivní. Po výzvě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, kterou policisté zjistili, že měl řídit pod vlivem 2,25 promile alkoholu v dechu. Policisté rovněž zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Předběžná škoda na poškozeném oplocení byla majitelem vyčíslena na částku šest tisíc korun.
Tím že řídil vozidlo pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění, je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.


Další opilá řidička a bez řidičáku

Policisté přistihli během noci z neděle na pondělí 25. května za volantem další podnapilou šoférku. Krátce před půl třetí v noci kontrolovali novojičínští policisté na ulici Sokolovská v Novém Jičíně 26letou řidičku vozidla Škoda Octavia. Provedenou dechovou zkouškou  řidičce neměřili přes promili alkoholu v dechu. Dále policisté zjistili, že mladá žena řídila vozidlo, ačkoli není držitelkou příslušného řidičského oprávnění. Téhož dne ženě sdělili novojičínští policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z  trestného činu ohrožení  pod vlivem návykové látky a trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Trestní zákon stanovuje za uvedené protiprávní jednání trest až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

vytisknout  e-mailem