Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel byl zadržen na místě

Karvinsko-zloděj si lup neodnesl  

Pachatel zadržen na místě
 
Mladík, ročník 1989, ale už svou minulosti zkušený recidivista z Ostravska, pokoušel své nekale praktiky uplatnit i na Karvinsku. V sobotu nad ránem se přes oplocení dostal do jedné karvinské firmy, kde si vyhlédl zaparkovaná auta.  Celkem vnikl do čtyř zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil nebo poškodil autorádia. Majiteli tak vznikla škoda na odcizených věcech ve výši 5.500 korun a  na poškozených vozidlech a autorádiích 6.500 korun.. Pachatel byl zadržen a proti němu bylo zahájeno trestní stíhání. Za skutky mu hrozí trest odnětí svobody až na tří léta.
 
Vloupání do garáže
 
Pracovní nářadí v hodnotě 23.500 korun a další věci jako je sada Gola klíčů, ruční vysavač sada zimních pneumatik v celkové hodnotě 13.200 korun odcizil neznámý pachatel od čtvrtka do neděle v Horní Suché.  Zloděj vylomil zámek FAB v jedné garáží a již mu nic nestálo v tom, aby se o uvedené věci obohatil.
 
Přes okno pro elektroniku
 
Ze soboty na neděli se neznámý pachatel v Orlové přes okno vloupal do kanceláře jedné místní firmy . Okno vytlačil, prohledal kancelář a odcizil notebook s hifi věží. Majitel škodu vyčíslil na částku 18.000 korun.
 
Zpronevěřené penízky prohrál v automatu
 
Pracovník obsluhy jedné Havířovské herny si nevážil důvěry svého zaměstnavatele. V minulém týdnu disponoval větším finančním obnosem, avšak firemním V domnění, že svěřené peníze při výhře na automatech rozmnoží ve svůj prospěch,  začal sám hrát. Opak byl  však pravdou.  Z částky 21.500 korun mu zůstaly jen oči pro pláč. Za přečin zpronevěry mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Barvou pomaloval vozidlo
 
Ještě pár dnů bude jezdit majitel vozidla Citroen Jumpy po republice s pomalovanými zadními dveřmi. Během víkendu neznámý sprejer na  dveře nesmazatelným černým sprejem namaloval nečitelný znak. Majitel škodu vyčíslil na částku 10.000 korun.
 
vrchní inspektor PIS
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 30.8.2010
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem