Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel daleko neutekl

Strakonice – Nejeden prohřešek.  

Policisté z obvodního oddělení ve Strakonicích zadrželi pachatele a postupně rozkrývají další jeho majetkovou trestnou činnost. K dopadení přispěli sami občané včasným oznámením na Policii ČR. Příkladným přístupem se tak podařilo překazit další nezákonné jednání 21letého muže, který má na svědomí nejeden prohřešek.
Včerejšího dne našel majitel ve své chatě nezvanou návštěvu. Když přišel nic netušící svůj letní příbytek zazimovat, uviděl uvnitř chaty na posteli sedět cizího muže.
Ten vnikl na pozemek po přelezení oplocení a nalezeným klíčkem si chatu odemkl. Prohlédl si i přilehlý sklep, ze kterého na zahradu vynosil tři pivní přepravky s prázdnými láhvemi. Majitel návštěvu z chaty vyhnal a přivolal Policii ČR. Pachatel mezi tím utekl. Ne však daleko. Policejní hlídka z obvodního oddělení Strakonice na místo oznámení dorazila během několika málo minut a muže zadržela nedaleko chaty, jak odchází směrem do lesa.
Muž skončil v policejní cele. Nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.  Podezřelý muž se na policejním oddělení doznal k další majetkové trestné činnosti, která mu bude připsána na jeho konto.  
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
15. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem