Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel dopaden

LOUNY - Ukradl peněženku s platební kartou a doklady. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 27letému muži z Mostu, který se ke konci měsíce října vloupal do zaparkovaného vozidla Peugeot u jednoho obchodního domu v Lounech (více zde). Z auta pachatel odcizil kabelku, peněženku s doklady a s platební kartou a jiné drobné věci. Majiteli tím způsobil majiteli  škodu ve výši 6200 Kč. Muži bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádeže na Žatecku

Ve středu v nočních hodinách se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla značky Škoda Octavia v ulici Předměstí v Žatci. Z vozu odcizil kameru. Poškozením vozidla a krádeží způsobil majiteli škodu ve výši 3400 korun.

Téhož dne překonal další neznámý pachatel oplocení pozemku u domu v žatecké ulici Václava Brožíka, kde se následně vloupal do kůlny a odcizil odtud zahradnické a rybářské náčiní. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 10 100 Kč.

V Nehasicích se pachatel také vloupal do kůlny u neobývaného domu a odcizil z ní benzínovou sekačku, strunovou sekačku a 8 kusů pneumatik na discích. Svým činem způsobil majiteli škodu v celkové výši 17 350 Kč.

Ani objekt jedné akciové společnosti v Žatci neunikl pozornosti zloděje, který nezjištěným předmětem vypáčil kovové dveře technické místnosti vodojemu a odcizil z něj 2 kusy bouracích kladiv, elektrické míchadlo a 1 cívku prodlužovacího kabelu. Pachatel tak způsobil krádeží a poškozením škodu ve výši 19 000 korun.

Žatečtí policisté již zahájili ve všech případech úkony trestního řízení a po pachatelích vloupání intenzivně pátrají.

Vzal si úvěr a nesplácel

V dubnu letošního roku uzavřel 57 letý muž z Lounska smlouvu u jedné úvěrové společnosti za účelem pořízení si mobilního telefonu. Zavázal se uhradit dluh v měsíčních splátkách, což však následně neučinil. Ve smlouvě také ještě vědomě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Další podvod spáchal o několik dní později s jinou společností se stejným scénářem. Rovněž si převzal mobilní telefon a splátky a jednotlivá vyúčtování však neuhradil. Svým činem tak způsobil poškozeným firmám škodu ve výši 11 750 korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování Louny obvinil muže z trestného činu úvěrového podvodu a tomu tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 18. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem