Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel dopaden bezprostředně po činu

České Budějovice – Rychlý a profesionální zásah policistů z českobudějovického oddělení hlídkové služby se opět vyplatil.  

Zloděj v okně.jpg
Včera, krátce  po krátce po jedné hodině ranní, se strážcům zákona podařilo zadržet 26letého muže, který nezákonně vnikl do objektu  restaurace v Korandově ulici v Českých Budějovicích. V provozovně restaurace vše prohledal, ale nic neodcizil a místo činu opustil. Jen několik minut poté byl zadržen policisty z českobudějovického oddělení hlídkové služby a to na základě včasnosti oznámení o trestném činu a rychlému a plně profesionálnímu zásahu mužů zákona.
Další cesta provinilce vedla na českobudějovické obvodní oddělení, kde si v rámci zkráceného přípravného řízení vyslechl podezření z přečinu krádeže vloupáním, spáchaném ve stádiu pokusu. Šestadvacetiletý muž z Českobudějovicka patří na kriminálním poli mezi známé firmy. V uplynulých třech letech byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán. Nepoučil se. Opětovně stane před soudem, kde mu mimo jiné, v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody v délce trvání šesti měsíců až tří let.

nprap. Regina Tupá,  piscb@mvcr.cz
6. března 2013

 

vytisknout  e-mailem