Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pachatel dopaden díky Vám

Včera jsme prosili veřejnost o spolupráci při pátrání po pachateli krádeže. Pomocnou ruku nám občané podali obratem. 

Jen pro upřesnění. Od čtyřiadvacátého června jsme prošetřovali případ, při kterém neznámý muž okradl záchranáře ve školce v Praze 7. Ke krádeži došlo ve chvíli, kdy žáčkům zdravotníci předváděli své dovednosti a seznamovali je s meritem své velice důležité a záslužné práce. O tomto případu jsme informovali v průběhu včerejšího dne, kdy jsme zároveň prosili veřejnost o pomoc při pátrání po tomto nenechavci. A ta přišla téměř obratem. Okamžitě po odvysílání pátrací relace v médiích zavolali na linku tísňového volání pozorní spoluobčané, kteří nám předali velice cenné a konkrétní informace. Na základě těch jsme následně v jednom z hostelů v Praze 7 Holešovicích zadrželi dvaatřicetiletého Slováka, u kterého jsme navíc zajistili i část ukradených věcí. Ten posléze skončil na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Vážení spoluobčané, dovolte mi Vám všem touto cestou, jménem pražské policie poděkovat za velice přínosnou pomoc a spolupráci při objasnění jak tohoto, tak celé řady dalších případů. Vězte, že nebýt Vás, trvalo by vyřešení mnohých případů o poznání déle, některé by možná nebyly objasněny dodnes. Nejen proto si Vaší pomoci a nelhostejnosti ke svému okolí velice vážíme a těšíme se na další spolupráci.
Stejně tak patří veliký dík i médiím, která jsou, nejen v tomto směru, neodmyslitelným partnerem, bez nějž by byla prezentace informací občanům velice složitá, ne-li téměř nemožná.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 6. 2014

vytisknout  e-mailem