Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel dopaden na místě činu

PELHŘIMOVSKO: Byl schovaný na chladicím boxu  

V pondělí 24. září po druhé hodině ranní zadrželi pacovští policisté pachatele, který se vloupal do prodejny v Košeticích. Policisté zjistili, že u prodejny jsou vypáčeny mříže a rozbité okno, které vede do skladu. Pod oknem byly vyházené kartony cigaret, což svědčilo o tom, že pachatel bude zřejmě ještě uvnitř skladu. „ Po vyhodnocení situace jsme ihned povolali policejního psovoda se služebním psem. Po příjezdu na místo psovod se psem prohledal objekt a na chladicím boxu nalezl ukrytého pachatele“, sdělil vedoucí obvodního oddělení v Pacově. Pacovští policisté pachatele zadrželi a následně jej převezli k dalším úkonům kriminalistům.
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Prahy ze spáchání přečinu krádež ve formě spolupachatelství.
 
Pachatel si vybral košetickou prodejnu zcela náhodně. V prodejně si připravil k odnesení zejména cigarety různých značek, několik balení tabáku, několik konzerv pro psy a tři pětikilové pytle s granulemi pro psy. Celkem si připravil zboží za více než 78 tisíc korun. Ke spáchání krádeže se přiznal.
 
Muž má za sebou pestrou trestní minulost. V minulosti byl stíhán a následně odsouzen zejména za majetkovou kriminalitu. V případě odsouzení za uvedený skutek mu hrozí až pětiletý trest. Obviněný muž je stíhán na svobodě.
 cigarety na trávě.JPGpřipravené pytle s granulemi.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
25. září 2012

 

vytisknout  e-mailem