Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel krádeže dopaden na místě činu

ROKYCANY - Oznamovatel zavolal na tísňovou linku 158, že dochází k vloupání do pekařství. Pachatel krádeže byl na místě zadržen služebním psem.  

     Dne 10. září 2013 po druhé hodině bylo na linku  tísňového volání přijato oznámení o vloupání do pekařství v Rokycanech. Na místo byla vyslána hlídka policistů z obvodního oddělení Rokycany,  policejní psovod a hlídka Městské policie Rokycany. První na místo přijel psovod se služebním psem, který provedl nejprve kontrolu vnějších prostorů, kdy bylo potvrzeno narušení objektu a následně  byl zaznamenán pohyb osoby ve vnitřním prostoru pekárny. Vzhledem k těmto skutečnostem použil psovod svého služebního psa jménem "SKIPPER", který se již postaral o zadržení pachatele. V pachateli byl ztotožněn 44letý muž. Policisté obvodního oddělení Rokycany ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci. Škoda byla vyčíslena přes 20 tisíc korun. Případ nadále šetří obvodní oddělení Rokycany. 
     V tomto případě patří velké poděkování  oznamovateli, který svojí všímavostí a včasnou reakcí neváhal a  celou věc oznámil na  linku 158. Odměnit služebního pejska "SKIPPERA" za jeho výkon  bude v rukou jeho parťáka policisty pprap. Michala Filipa, který se jistě o nějakou sladkou odměnu pro svého čtyřnohého parťáka rád postará.
    
Zadržení pachatele, který se nachází uvnitř objektu, bývá pro policisty vždy nebezpečným  úkolem a právě v těchto případech  je nejvíce nápomocen  služební pes, který je na takové případy vycvičen.

nprap. Hana Kroftová
10.9.2013

vytisknout  e-mailem