Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pachatel krádeže peněženky dopaden

HRADECKO - Na svědomí má čtyři skutky. 

Krádež peněženky, ke které došlo minulý týden v pátek v nočních hodinách na ulici ČSA v Hradci Králové se podařilo objasnit. Ke krádeži došlo tak, že 51letého muže na ulici oslovil  neznámý mladík, který ho požádal o drobné na pivo. Ve chvíli, kdy mu předával ze své peněženky desetikorunu, tak mu ji z ruky vytrhl a dal se na útěk. Poškozenému muži se ho nepodařilo dostihnout a ztratil se mu z dohledu. Kromě finanční hotovosti měl v peněžence i osobní doklady, kartičku zdravotní pojišťovny a platební kartu, čímž mu vznikla škoda za 2,5 tisíce korun.
Platební karta byla o dva dny později 3x použita k zaplacení alkoholu, cigatet a coca-coly za necelých 1.500 korun na čerpací stanici v Rychnově nad Kněžnou. Čtvrtý nákup již nebyl možný uskutečnit, protože karta byla již zablokovaná. 

Kolegové z Rychnova nad Kněžnou evidovali podobné dva případy - jednou se jednalo o vytržení telefonu a podruhé vytržení peněženky z ruky a měli již vytipovaného pachatele, který se jim po dopadení ke krádežím přiznal a přiznal se i ke krádeži v prodejně ve Vamberku, kde odcizil jednu plechovku Redbullu. Poškozeným způsobil celkovou škodu téměř 13 tisíc korun. 

Dvaadvacetiletý muž z Rychnovska je obviněn z trestného činu krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku. Jelikož byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen (z vězení byl propuštěn v říjnu loňského roku), nyní mu hrozí vyšší postih a to až tři roky vězení. 

por. Iva Kormošová
3.2.2017, 10.30

vytisknout  e-mailem