Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel krádeže vozidla rychle dopaden

PRAHA VENKOV - ZÁPAD- Šestatřicetiletý muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 

Dne 22. června 2014 došlo k odcizení osobního vozidla zn. Volkswagen Jetta, které bylo zaparkované v obci Rudná před rodinným domem. Ujíždějícího pachatele se všiml majitel vozidla, který okamžitě věc oznámil policii a sám se vydal s druhým vozidlem pachatele pronásledovat. Po třech hodinách se podařilo odcizené vozidlo vypátrat v lesním porostu za obcí Nenačovice, kdy se ve vozidle nacházel i pachatel.

Jelikož šestatřicetiletý muž jevil známky omámení, byl policisty podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek, kdy mu byla zjištěna přítomnost metamfetaminu.

Následným vytěžením se pachatel doznal k dalším trestným činům. Přiznal se, že během jednoho týdne se vloupal do pěti vozidel, jednoho rodinného domu a dvou garáží, ze kterých odcizil různá nářadí a další cenné věci. Tuto trestnou činnost páchal především v obci Rudná. Svým jednáním způsobil škodu za více jak 400 tisíc korun.

Kriminalisté obvinili muže ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let.

por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR  Praha venkov - ZÁPAD
25. června 2014

 

vytisknout  e-mailem