Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel krádeží byl obviněn

KLATOVY - Při návštěvě v bytě vzal finanční hotovost a šperky. Dále našel peněženku s platební kartou, kterou ve čtyřech případech použil k platbám. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu krádeží a neoprávněné použití platební karty. Komisař zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Domažlicka, který v současnosti pobývá v Klatovech a byl obviněn z přečinů krádež, spáchaných částečně ve stádiu pokusu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž na návštěvě v bytě v Klatovech dne 25. července odcizil finanční hotovost 54 tisíc korun a 900 euro, různé zlaté a stříbrné šperky. Podle odborného vyjádření muž způsobil škodu ve výši 94 468 Kč.

Dále v přesně nezjištěné době počátkem měsíce srpna, v prostoru obchodního centra na Domažlické ulici, nalezl peněženku s platební kartou peněžního ústavu. Muž  platební kartu dne 8. a 9. srpna použil ve čtyřech případech k úhradě na čerpacích stanicích na Klatovsku a poškozené způsobil škodu ve výši 872 Kč.

Muž byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti odsouzen.

nprap. Ladmanová Dana

18. října 2019 

vytisknout  e-mailem