Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel krádeží je stíhán vazebně

ROKYCANSKO - V srpnu se vrátil z výkonu trestu a opět měl páchat trestnou činnost. 

Policejní komisař koncem října zahájil trestní stíhání proti dvacetiletému muži z Rokycan, kterého se podařilo odhalit jak operativním šetřením, tak i na základě zajištěných stop na místě činu. Při vyšetřování se podezřelý muž doznal k dalším skutkům. Mladý muž byl obviněn ze spáchání pokračujících přečinů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Takového jednání se obviněný měl dopustit během dvou měsíců, poté co vykonal roční trest odnětí svobody, který mu byl uložen rovněž za majetkovou trestnou činnost.
Obviněný v úmyslu odcizit cizí věci koncem srpna vnikl do osobního vozidla zaparkovaného v jedné z rokycanských ulic a z vnitřního prostoru odcizil pánskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. V polovině září pak vnikl do rodinného domu v Rokycanech, ze kterého odcizil mobilní telefon a stejně jako v případě předchozím peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Dalším terčem jeho zájmu se 11. října stalo vozidlo Ford Fiesta, do kterého za použití násilí vnikl a ze zadního sedadla odcizil dámskou kabelku s uloženou dvoutisícovou hotovostí. O pár dní později opět udeřil. Tentokrát v ulici Zeyerova v Rokycanech, kde překonal skleněnou výplň u vozidla Toyota a z vnitřního prostoru odcizil navigaci a dalekohled. Majiteli tak způsobil škodu ve výši bezmála pět tisíc korun. Dne 21. října vnikl na volně přístupný pozemek v Přemyslově ulici v Rokycanech a odtud odcházel s batohem, ve kterém byl digitální fotoaparát. Poté ještě ve dvou případech vnikl na pozemky rodinných domů, ze kterých odcizil jízdní kola. Muž byl obviněn, že celkem v sedmi případech se měl dopustit protiprávního jednání.
S ohledem na to, že se protiprávního jednání opakovaně dopouštěl poté, co se vrátil z výkonu trestu, podal policejní komisař po zahájení trestního stíhání podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.  Obviněný muž je nyní stíhán vazebně.


nprap. Hana Kroftová
6. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem