Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vykradl dům, když rodina spala

Neznámý pachatel kradl v domě, když majitelé spali. 

Novojičínští policisté prošetřují neobvyklý případ krádeže, kdy poškození spali a pachatel jim v domě kradl. Ke krádeži došlo v jedné obci na Novojičínsku. Neznámý pachatel ve středu 6. května nad ránem vnikl do rodinného domku, kde odcizil finanční hotovost v české a zahraniční měně a zlaté šperky. Pachatel následně vnikl do sklepních prostor sousedního rodinného domu, kde odcizil krabičku cigaret. Celková škoda odcizením byly předběžně vyčíslena přes třicet pět tisíc korun. Policie po pachateli intenzivně pátrá.


Stalo se …


Zanedbání povinné výživy

V uplynulých dnech oderští policisté zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověřování skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin zanedbání povinné výživy. Podezřelým je 33letý muž z Novojičínska, který v období od září 2002 do současné doby si řádně neplní svou vyživovací povinnost na své dvě děti. Tuto povinnost má stanovenou zákonem o rodině a upravenou rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně z roku 2000, kdy má zasílat výživné vždy k prvnímu dni v měsíci předem k rukám oprávněné matky. Jedná se o měsíční částky ve výši padesát a sto korun. Do současné doby tak dluží na výživném částku 3 450 korun.


Vloupání do prodejny v Odrách

V noci na 6. května vnikl neznámý pachatel do prodejny barvy a laky v Odrách. Z prodejny následně odcizil elektronickou pokladnu a příruční trezor s uloženou finanční hotovostí. Rozbitím skleněné výplně dveří vznikla škoda ve výši šest tisíc korun. Celková škoda byla předběžně vyčíslena přes šestadvacet tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestné činy krádež a poškozování cizí věci.


Pachatel použil při krádeži vozidlo s přívěsem

Neznámý pachatel odcizil nad ránem dne 6. května ze zahrady v Odrách na Třídě Osvobození šest kusů lamp venkovního osvětlení na dvanáct voltů s rozvodnými kabely, tři kusy vnějšího elektrického osvětlení zahradní chaty, různé zahradní nářadí a plechové tabule střešní krytiny různých tvarů. Předběžná škoda odcizením činí téměř dvanáct tisíc korun. Neznámý pachatel poté z místa odjel osobním vozidlem s přívěsným vozíkem. Policisté po pachateli a odcizených věcí usilovně pátrají.

vytisknout  e-mailem