Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel loupeže a pokusu znásilnění zadržen

JABLONEC NAD NISOU - Na sdělení obvinění čeká v policejní cele. 

Ve středu 3. dubna patnáct minut po jednadvacáté hodině se 20letý muž pod pohrůžkou násilí a i násilím pokusil donutit k pohlavnímu styku 20letou ženu, která v té době procházela parkem v ulici Nová Pasířská v Jablonci nad Nisou. Toto se mu ovšem nepodařilo. Následně se násilím zmocnil peněženky s finanční hotovostí a mobilního telefonu, které měla poškozená uložené ve své kabelce. Pachatel z místa činu utekl a žena věc oznámila strážníkům Městské policie.
 
Dvě hlídky strážníků vyjely na místo, kam následně přivolaly i hlídku Policie ČR. Podle popisu, který žena uvedla, strážníci společně s policisty ustanovili osobu pravděpodobného pachatele. O několik hodin později, v půl čtvrté ráno, hlídka městských strážníků spatřila v centru města muže, který odpovídal popisu možného pachatele uvedeného skutku. Muž v tu dobu u sebe neměl žádné doklady a stále uváděl svá různá jména. Strážníci ho zadrželi a předvedli na Obvodní oddělení PČR ke zjištění jeho totožnosti. Policisté následně totožnost předvedeného muže zjistili a ustanovili v něm i osobu pachatele předchozího napadení ženy v parku.
 
Policisté ve čtyři hodiny ráno tohoto muže zadrželi a umístili do policejní cely. Při osobní prohlídce byl u zadrženého nalezen mobilní telefon poškozené ženy, kterého se při činu násilím zmocnil.
 
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu a zločinu loupeže. V současné době probíhají úkony trestního řízení, kdy pachateli dosud obvinění nebylo sděleno.
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
4. dubna 2013

vytisknout  e-mailem