Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel loupeže dopaden

LITOMĚŘICE – Občané ho poznali na zveřejněném záznamu z kamerového systému  

 

Pachatel loupeže dopaden
Policistům se podařilo v neděli dopadnout pachatele loupežného přepadení, které se zbraní v ruce provedl v červnu v objektu firmy v Lovosicích. Jeho totožnost tehdy policistům nebyla známá. Na základě zveřejnění kamerového záznamu s neznámým pachatelem v médiích, který byl pořízen na čerpací stanici v Praze, se ozvali občané, jež hledaného muže poznali. Muž byl zadržen policisty v neděli v Chebu a posléze převezen na policejní útvar do Litoměřic, kde byl umístěn do policejní cely. Téhož dne byl obviněn ze zločinu loupeže. Komisař litoměřické kriminální policie v pondělí podal podnět k návrhu na vzetí do vazby na okresní státní zastupitelství. Díky zájmu médií a ochotě občanů, kteří neváhali a zavolali na policejní linku, aby oznámili totožnost nebezpečného pachatele, byl hledaný muž dopaden. Podle trestního zákoníku mu za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 

 

Zloděj chalupu doslova vybílil
Na Litoměřicku řádil zloděj kovů. Využil nepřítomnosti majitelů domu stojícího na samotě. V několika uplynulých dnech se do objektu vloupal, a poté ho doslova vybílil. V chalupě totiž odcizil soustruh, stolní vrtačku, dvě mechaniky lineární pumpy, litinová kamna, hliníkové plechy, radiátor, kotel na ohřev vody, nerezové tyče a další kovové předměty. Krádeží vloupáním způsobil předběžnou škodu přesahující 60 000 Kč! Hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení. Jakékoliv informace k dosud neustanovenému pachateli laskavě oznamte na lince 158. Děkujeme.
 

 

Golf si zahrát nepřišel
Na parkovišti u golfového hřiště Kotlina u Terezína řádil včera neznámý pobuda. Využil několikahodinové nepřítomnosti majitele osobního automobilu a pustil se do práce. Po násilném vniknutí do auta v něm ukradl dámskou kabelku a dioptrické brýle. Při vloupání způsobil na voze škodu, která byla předběžně stanovena na 12 000 Kč. Odcizené věci měly hodnotu 7 000 Kč. Konkrétní informace k neznámému pachateli, který se vyskytoval na parkovišti v neděli mezi 10. a 17. hodinou, neprodleně oznamte na obvodním oddělení P ČR Terezín nebo na lince 158.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 12. 9. 2011
 

vytisknout  e-mailem