Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pachatel loupeže zadržen na místě

TRUTNOVSKO - Za shora uvedený zločin až deset let vězení 

Ve čtvrtek 7. 2. 2013 bylo několik minut před sedmnáctou hodinou na Policii České republiky v Trutnově oznámeno, že došlo k přepadení jednoho z peněžních ústavů v Trutnově na Krakonošově Náměstí. Ihned po tomto oznámení na místo vyjelo několik policejních hlídek.
První policejní hlídka byla na místě během několika okamžiků. Dvojice policistů ještě v pobočce bankovního domu zadržela padesátiletého muže, kterého zasahující muži zákona eskortovali po provedení bezpečnostní prohlídky na policejní útvar.
Ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením policisté zjistili, že zadržený vstoupil do objektu, přistoupil k jedné z přepážek, kde předložil na papíru napsaný požadavek k vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou použití zbraně. Díky duchapřítomné a bezprostřední reakci jedné z pracovnic finančního ústavu skončil shora uvedený během několika minut v rukách Policie České republiky. 
Trutnovští kriminalisté uvedený případ dokumentují pro podezření ze spáchání zločinu loupež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let. 
por. Bc. Udo Ertner
8. 2. 2013 v 8:25
ilustrační foto PČR

vytisknout  e-mailem