Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pachatel loupežného přepadení byl do několika minut dopaden

KARLOVARSKO – Hrozí mu až desetiletý trest.  

Karlovarští policisté dopadli pachatele zvlášť závažného zločinu loupežného přepadení se zbraní, a to do půl hodiny od spáchání. Tím byl 28 letý muž z Karlovarska.
 
Muž měl nejprve z neděle 20. září na pondělí 21. září odcizit z bytu, kde pobýval u svého známého, finanční částku kolem 5 tisíc korun. Krádeže se dopustil i přesto, že byl již za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen soudem.
 
S odcizenými penězi šel do nedaleké herny, kde peníze postupně utratil na výherních terminálech. Do herny se několikrát vrátil, naposledy kolem sedmé hodiny ráno. V úmyslu zmocnit se finanční hotovosti přistoupil za barový pult a s nožem v ruce požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Z prostoru baru odcizil dvě kasírky a z místa utekl. Obsluha na místo ihned zavolala policejní hlídku.
 
video zde
 
Kriminalisté z druhého Oddělení obecné kriminality zahájili s 28 letým mužem trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
22. 9. 2015

vytisknout  e-mailem