Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel na místě činu přišel o doklady i kolo

Frýdecko-Místecko - při útěku na místě nechal své osobní věci i kolo, na kterém přijel. 

Nepoučitelný recidivista se pokusil odcizit jízdní kolo, byl však vyrušen majitelem a při útěku na místě nechal své osobní věci i kolo, na kterém přijel.

Frýdeckomístečtí policisté sdělili sedmatřicetiletému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a pokus krádeže, kterých se měl dopustit na konci února v jedné z obcí na Frýdecko-Místecku.

Dotyčný měl v pozdních večerních hodinách vniknout na pozemek rodinného domu, kde ho zaujala neuzamčená dílna. V této nalezl několik jízdních kol, z nichž si měl jedno vybrat s úmyslem ho odcizit. Byl však vyrušen majitelem domu, který se jej snažil zadržet. Při tomto se mu však podezřelý vysmekl, na místě ale zanechal svoji bundu i s osobními doklady. Před domem nechal také odstavené jízdní kolo, na kterém přijel.

Později se pachatel vydal na policejní služebnu, kde chtěl nahlásit, že byl okraden o své jízdní kolo a bundu i s doklady. V tu dobu jej však už policisté měli „v hledáčku“. Při výslechu se jim muž k trestné činnosti přiznal.

Podezřelému recidivistovi nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
10. března 2022

vytisknout  e-mailem