Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel na svobodě dlouho nepobyl

Strakonice – Třináctá loupež v okrese.  

Pachatel nedělní loupeže, o které jsme veřejnost a média informovali v pondělí 26. července (loupež v hotelu na Palackého náměstí ve Strakonicích) opět skončil v policejní cele. V pondělí v odpoledních hodinách obviněného muže policisté propustili na svobodu, neboť nebyly naplněny zákonné důvody k podání návrhu okresnímu státnímu zastupitelství na vzetí obviněného do vazby. V úterý ráno ale kriminalisté obviněného muže přistihli přímo při spáchání další trestné činnosti, jak napadl muže na chodníku. Několikahodinové vyšetřování vneslo do celého případu jasno. Obviněný fyzicky napadl na chodníku v ulici Volyňská muže a snažil se mu odcizit peněženku ze zadní kapsy kalhot. Muž opět skončil na policii, neboť je podezřelý z loupežného přepadení.
 
Na povrch vyplynula i krádež peněženky v restauraci, kterou má obviněný na svědomí. Za své krátké působení na svobodě stačil ještě odcizit peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Z platební karty se následně v bankomatu pokusil vybrat finanční hotovost, což se mu nepodařilo.
 
Vzhledem k tomu, že se obviněný dopouští opakovaně trestné činnosti, bude ze strany Policie ČR podán návrh na vzetí do vazby.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
28. července 2010

vytisknout  e-mailem