Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel na útěku byl dopaden a zadržen

KLADENSKO - Policisté pachatele vypátrali a za protiprávní jednání umístili do policejní cely. 

Na linku 158 bylo v sobotu 16. října 2016 v dopoledních hodinách oznámeno fyzické napadení osoby v Kladně v ulici Raisova.

Na místo oznámení se dostavila policejní hlídka, která následným policejním šetřením zjistila, že na dvoře rodinného domu v této ulici se pokusil neznámý muž za užití násilí rozbít okno u zde zaparkovaného osobního vozidla, což se mu nepodařilo. Z těchto důvodů přistoupil k dalšímu násilí, ke kterému využil kovový popelník. Tohoto protiprávního jednání se povšiml padesáti tříletý muž, který se pokusil výtržníkovi v tomto činu zabránit. Pachatel ovšem použil násilí i proti zasahujícímu muži a udeřil ho kovovým popelníkem do hlavy. Útokem způsobil muži tržnou ránu na hlavě se silným krvácením a značným hematomem a poté se dal na útěk.

Na základě popisu pachatele vyjely policejní hlídky provádět pátrání do přilehlých kladenských ulic a okolí po neznámém útočníkovi. Policisté oddělení hlídkové služby si v rámci kontrolní činnosti povšimli v ulici Libušina poblíž čerpací stanice podezřelého muže, který odpovídal danému popisu pachatele. Policisté muže vyzvali k prokázání totožnosti a vzhledem k zjištěným skutečnostem podezřelého muže zadrželi. Jelikož muž neuposlechl policejní výzvy a kladl značný odpor bylo použito donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů. Na místo zákroku přijely další policejní hlídky, neboť chování pachatele bylo agresivní a neustále se snažil o útěk.  Poté byl podezřelý násilník převezen do kladenské nemocnice k vyšetření, na jehož základě byl umístěn do policejní cely. Včasným zákrokem a profesionálním přístupem policistů oddělení hlídkové služby byl pachatel během několika minut vypátrán a zpacifikován.

V současné době případ prošetřují kriminalisté a dvaceti dvouletý muž je za své protiprávní jednání podezřelý z trestných činů výtržnictví a úmyslné ublížení na zdraví.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. října 2016

vytisknout  e-mailem