Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatel napadení ve vazbě

LIBEREC - Liberečtí kriminalisté již zadrželi a obvinili muže, který v minulém týdnu surově napdl 40letou ženu. Ta leží ve vážném stavu v Krajské nemocnici Liberec.  

Ve čtvrtek, 18. dubna 2013, přijali policisté oznámení od Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, o nálezu ženy v bezvědomí. Žena byla nalezena v areálu bývalé Textilany v Liberci. Zdravotníci, kteří přijeli na místo, ji resuscitovali a pak ji ve vážném stavu převezli do nemocnice, kde se podrobila operaci. Z charakteru  zranění, které žena utrpěla, bylo zřejmé, že si je nemohla způsobit sama.

Liberečtí kriminalisté na případu velice intenzívně pracovali a již nyní znají pachatele. V souvislosti s brutálním napadením 40leté ženy zadrželi a obvinili 36letého muže, a to ze zločinu ublížení na zdraví a způsobení těžké újmy, za což mu v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Obviněný muž byl zároveň oznamovatelem napadení přítelkyně. Ke skutku se kriminalistům doznal a údajným motivem byly špatné osobní vztahy.

Další vyšetřování 36letého útočníka probíhá vazebně. Napadená žena je i nadále v péči lékařů Krajské nemocnice Liberec a její stav je vážný.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
22. 4. 213

 

vytisknout  e-mailem