Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel odcizil kartony cigaret

LOUNY – Vloupání do baru, Zkrácené PŘ, Řízení pod vlivem alkoholu  

Vloupání do baru
Dne 28. 5. 2009 vnikl dosud neznámý pachatel, po vytlačení pootevřeného okna, do baru Fair Play v Lounech u Luny, kde následně odcizil několik kartonů cigaret různých značek a finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na 9 150 Kč.
 
Zkrácené přípravné řízení
Dne 28. 5. 2009 sdělili policisté OOP Žatec podezřelé, podle § 179b odstavec 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestného činu „Krádež“ dle § 247/1 e) trestního zákona, kterého se dopustila tím, že dne 28. 5. 2009 v Žatci v obchodním domě TESCO odcizila potraviny různého druhu v celkové hodnotě 1 114 Kč. Potraviny byly nepoškozené vráceny zpět na prodejnu. Krádeže se dopustila, ačkoli byla v posledních třech letech za podobný trestný čin odsouzena.

Řízení pod vlivem alkoholu
Dne 28. 5. 2009 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ dle § 201 odst. 1, odst. 2 písm. c) trestního zákona, kterého se dopustil tím, že 13. dubna 2009 jako řidič osobního automobilu Honda, na silnici II. třídy č. 227 v km 41,276 za obcí Holedeč ve směru jízdy na Novou Hospodu, nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky a svým schopnostem a po projetí levotočivé zatáčky uvedl vozidlo do smyku, sjel s tímto do pravého silničního příkopu a následně zpět na silnici a do levého silničního příkopu, kde sjel ze stráně a následně se vozidlo převrátilo na střechu. Při tomto došlo ke zranění spolujezdce. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče a následně odběrem krve byla zjištěna hodnota 1,54 g/kg alkoholu v krvi. Způsobená škoda byla vyčíslena na 70 000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem