Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel odhalen

ROKYCANSKO - Ve spolupráci s občany se podařilo natipovat podezřelého muže, který se měl dopustit vloupání. Za spolupráce policistů z obvodního oddělení a kriminalistů se muž doznal k pěti skutkům, za které mu již bylo sděleno podezření pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. 

      Ve spolupráci s občany se podařilo natipovat pachatele, který se měl dopustit vloupání do sklepních kójí na Rokycansku. Týmovou prací policistů a kriminalistů z Rokycan bylo odhaleno, že natipovaný muž se měl dopustit v době od 1. dubna do 9. května letošního roku celkem v pěti případech trestné činnosti. V prvním případě měl koncem dubna přijít do sklepních prostorů, kam měl volný přístup jako nájemník bytu, kde násilím vnikl do cizí sklepní kóje, ze které odcizil počítač a horolezecké vybavení. V uvedeném skutku měl způsobit poškozenému škodu ve výši 9. 500 korun. Ve stejném měsíci měl ve stejném domě odcizit z kóje 15 kusů láhví piva. Rovněž v měsíci dubnu vnikl do cizí sklepní kóje a z těchto prostorů si odnesl křovinořez v hodnotě 13 tisíc korun. Další sklepní kóje v domě se stala jeho terčem, jelikož si všiml všiml vyskládaných láhví tvrdého alkoholu. V tomto případě  bez násilí, prostrčením ruky mezi latěmi odcizil alkohol v hodnotě 2 tisíc korun. Poslední skutek, za které mu bylo sděleno podezření, se měl odehrát již v měsíci květnu, opět v domě, kde je jako nájemník,  vnikl násilím do cizí sklepní kóje a zde odcizil krabici s dámskými boty. V tomto případě škoda přesáhla částku 1 tisíc korun. Ke všem výše uvedeným skutkům se podezřelý doznal. Celková škoda dosáhla částky 26 tisíc korun. Uvedených skutků se měl muž dopustit, ačkoliv byl mimo jiné rozsudkem Okresního soudu Plzeň – město v roce 2011 odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže.
     Za své jednání si včerejšího dne 29letý muž z Plzně převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení.

 

nprap. Hana Kroftová
15. května 2015

vytisknout  e-mailem